Jusztin

Hídlap

Betömik a kátyúkat a dorogi Köztársaság úton

Zöld színű festékkel jelölték meg azokat az úthibákat, amelyeket a következő napokan javítanak ki a dorogi Köztársaság úton. Idén nem először foltozzák az utat, hiszen a szakemberek télvíz elmúltával már betömtek néhány kátyút a rendkívül rossz állapotban lévő szakaszon.

A Baross Gábor lakóteleptől a Szent Borbála-templomig húzódó Köztársaság út a város egyik legfontosabb útvonala. Naponta több száz autó, valamint autóbusz halad végig rajta, a megnövekedett forgalom miatt pedig rohamosan romlik az úttest állapota. Bár a templom és a művelődési ház közötti szakasza néhány éve megújult, a fennmaradó részen eddig csak kisebb hibákat javítottak.

Polonyi Zsolt független képviselő a közösségi oldalán jelezte, hogy a márciusban elvégzett munkálatok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, hiszen azóta több újabb kerékgyilkos gödör keletkezett. A polgármesteri hivatal műszaki osztálya felmérte a helyzetet és döntöttek az újabb munkálatokról, így néhány hónapon belül már másodjára tömik be a kátyúkat az utcán. A lakosok remélik, hogy az időszakos javítás helyett idővel teljes megújuláson mehet keresztül a Köztársaság utca érintett szakasza is.

  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
  • Magyar Örökség-díjat kap a Franka

    Június 22-én Magyar Örökség-díjjal tüntetik ki az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégiumot, a kommunista diktatúra alatt végzett értékmentő tevékenységéért. Ezzel az iskola csatlakozik a korábban kitüntetettek köréhez, vagyis Illyés Gyulához, Kodály Zoltánhoz és az Aranycsapathoz is.

    Hídlap
Advertisements