Lukrécia

Hídlap

Elbontották Dorogon a 10-es úti vasúti átjárót

Felújítás helyett elbontották a 10-es főút és a dorogi mészkőbányához vezető iparvágány vasúti átjáróját. Információink szerint a leromlott állapotú kereszteződést a munkálatok befejezése után leaszfaltozzák. A síneket az átjárón kívül csak néhány méteres szakaszon szedték fel.

Hirdetések

A szebb napokat is megélt mellékvonal a város keleti részén rövid szakaszon határvonalat képez a lakóterület és az ipari park között. Egy évtizeddel korábban még jelentős forgalom zajlott rajta, de talán a 2008-ban kirobbant gazdasági világválságnak is köszönhető, hogy a szállítás átterelődött a közútra. Az átjáróban található, manuálisan működtethető teljes sorompót is leszerelték, közlekedő vonatok híján az elburjánzott növényzet pedig szépen lassan benőtte a vonalat.

A Budapest-Esztergom vasútvonal felújításakor a kiágazástól számítva mintegy 50-100 méteres szakaszon a mészkőbányához vezető iparvágány is megújult. Azz megelőzően pedig több millió forintot áldoztak arra, hogy karban tartsák a mellékvonalat.

Ennek fényében némileg meglepő, hogy a rossz állapotban lévő vasúti átjárót – amelyen kisebb sebességnél is gyakorlatilag pattogva haladtak át a járművek – teljesen megszüntették. A munkálatok ideje alatt a forgalom a régi csolnoki úton keresztül zajlott. Arról nincsenek információink, hogy a teljes szakaszon mikor bonthatják el a síneket.

(Fotók: beküldött fényképek)

Hirdetések