Jusztin

Hídlap

Esztergom szerte lezárásokra kell számítanunk

Az Esztergomhoz tartozó Pilisszentlélek a Tour de Hongrie mezőnyének áthaladása miatt 15-18 óra között teljesen megközelíthetetlen lesz. A városközpontban is számítanunk kell lezárásokra, emiatt érdemesebb lesz gyalogosan közlekedni.

Az önkormányzat már június 11-én lezáratta a Vörösmarty utca, a Petőfi és Kölcsey Ferenc utca parkolóit, a verseny napján továbbá a Táti úton, a Hősök terén, a Simor János úton, Terézia úton, a Rákóczi téren, a Bánfi Lukács úton, a Bánomi úton, a Vaskapui úton, a Visegrádi úton is teljes útzárat rendelnek el. A 11-es számú főút külterületi szakaszán, a Dobogókői úton, a Földműves utcában, a Klapka téren, a Várköz utcában és a Szent István téren sem lehet majd közlekedni.

A forgalomelterelés miatt jelentősen felbolydul a város élete, ezért kérik, hogy a gyalogosok fokozott óvatossággal haladjanak át az úttesten, hiszen a versenyzők nagy sebességgel szelik át Esztergomot. A mezőny először 15:30-15:50 között halad át a városon, majd második alkalommal 16:30-17:00 érkeznek meg. A befutó – amelyet élőben közvetít a televízió is, 16-18 óra körül lesz a bazilikánál.

Először a 117-es út felől érkeznek meg a versenyzők, kik a Terézia utca, Petőfi Sándor utca, Bánomi úton keresztül a 11-es útra visszatérve folytatják útjukat Pilismarót felé. A sportolók a Dunakanyarban található községről erdészeti úton jutnak fel a Kétbükkfa-nyereghez, ahonnan közúton gurulnak Esztergomba. Ezt a kört még egyszer teljesítik, majd zárásként a bazilikánál található Szent István térre tekernek fel.

(Forrás: esztergomi önkormányzat, kép: promenad.hu)

  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
  • Magyar Örökség-díjat kap a Franka

    Június 22-én Magyar Örökség-díjjal tüntetik ki az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégiumot, a kommunista diktatúra alatt végzett értékmentő tevékenységéért. Ezzel az iskola csatlakozik a korábban kitüntetettek köréhez, vagyis Illyés Gyulához, Kodály Zoltánhoz és az Aranycsapathoz is.

    Hídlap
Advertisements