Bertalan

Hídlap

Javították az úthibákat a Tour de Hongrie nyomvonalán

Az elmúlt napokban a Tour de Hongrie országos kerékpáros verseny nyomvonalán karbantartási és útjavítási munkálatokat végzett el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság kiemelt partnerként az érintett szakaszokon a padka kaszálást is a verseny lebonyolításához igazította.

Hetek óta Tour de Hongrie lázban ég Esztergom és térsége. A Közút, az önkéntesek és a szervezők megtisztították az útvonal egyes szakaszait, több településen pedig már lázasan készülnek a mezőny köszöntésére. Az útfenntartó szervezet szakemberei a verseny lebonyolítóival együttműködtek a nyomvonal kijelölésében, bejárásában, az ehhez kapcsolódó közútkezelői hozzájárulások kiadásában.

A társaság illetékes mérnökeivel az elmúlt hetekben a 1105-ös összekötő úton a megyehatártól Bajnáig terjedő szakaszon, az 1125-ös út bajnai belterületi szakaszán, az 1119-es út Bajna és Tát közötti szakaszán is találkozhattunk, ahol útjavítási munkálatokat végeztek. A 10-es főút és az 1011-es összekötő út Tát belterületi szakaszán, a 117-es főúton verseny által érintett részén is dolgoztak a szakemberek és a kátyúzási munkálatok mellett, a közlekedésre veszélyes helyeken a hosszrepedéseket is kitöltötték.

Természetesen a 11-es főút, az 1111-es és az 1131-es összekötő utak egyes szakaszai sem maradtak ki a sorból. A társaságtól megtudtuk, hogy az üzemeltetési munkák keretében közvetlenül a verseny előtt seprési munkálatokat végeznek azon parkolók, körforgalmak, hidak és keresztező utak mentén, ahol kavicsfelhordást tapasztalnak.

  • Törpeharcsafogó versenyt rendeznek Csolnokon

    Augusztus 25-én ingyenes törpeharcsafogó versenyt rendez a Csolnoki Sporthorgász Egyesület. A Csolnoki horgásztónál tartandó megmérettetésen egy horoggal felszerelt botokkal versenyezhetnek a horgászok, akik reggel 8 órától kezdve négy órájuk van arra, hogy minél szebb és nagyobb halakat fogjanak ki a vízből.

    Hídlap
Advertisements