Jusztin

Hídlap

Korszerűsítik az ivóvízvezeték-hálózatot Verőcén

Ivóvízvezeték rekonstrukciós munkálatokat végeznek a következő hetekben Verőcén. A DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. tájékoztatása szerint a kivitelezés július közepéig befejeződhet. Az önkormányzat által tervezett útfelújítások csak ezután kezdődhetnek el.

A lakossági ellátást biztosító, korszerűtlen vezetékeket az Aradi, Bereg, Maros, Nyár, Temető és Zombori utcákban cserélik hosszútávon megbízható elemekre. A DMRV Zrt. az ARTIFEX Kft.-t bízta meg a kivitelezéssel. Az érintett utcákban június 14-én pénteken felmarják az útburkolatot, majd június 17-én az Aradi, a Maros és a Temető utcában elkezdik lefektetni az új csöveket.

A munka szakaszosan zajlik, az egyes műszakok végeztével ideiglenesen helyreállítják az utakat, így azok lassan, de járhatóak lesznek. A végleges helyreállítást az önkormányzat végezteti majd el.

(Fotó: boldoguljerden.blog.hu/TongRo Image Stock)

  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
  • Magyar Örökség-díjat kap a Franka

    Június 22-én Magyar Örökség-díjjal tüntetik ki az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégiumot, a kommunista diktatúra alatt végzett értékmentő tevékenységéért. Ezzel az iskola csatlakozik a korábban kitüntetettek köréhez, vagyis Illyés Gyulához, Kodály Zoltánhoz és az Aranycsapathoz is.

    Hídlap
Advertisements