Valter

Hídlap

Kigyulladt egy romos épület a Prímás-szigeten

Június 15-én szombaton éjfél előtt tűz ütött ki az esztergomi Prímás-szigeten, a Gőzhajó utca közelében. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy romos, elhagyatott épület tetőszerkezete kapott lángra, amelyet az esztergomi és a nyergesújfalui tűzoltók még az éjszaka folyamán eloltottak.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint később át is vizsgálták a házat. A éjjeli tűzeset nyomait még vasárnap kora reggel is látni lehetett a városban, ugyanis a füstfelhő magasba tört. Egyik kedves olvasónk vasárnap reggel 6 óra után sziréna hangjára ébredt és ekkor készítette portálunknak a fényképet. Elmondása szerint égett szag terjeng a levegőben.

A mostani esetet megelőzően tavaly novemberben gyulladt ki egy épület a Prímás-szigeten. A Gesztenye fasoron található ingatlan teljesen kiégett.

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements