Valter

Hídlap

Garázs gyulladt ki Esztergom-kertvárosban

Hétfőn délelőtt teljes terjedelmében égett egy garázs az Esztergom-kertvárosban található Damjanich János úton. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az esztergomi és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik négy vízsugárral oltották el a lángokat.

Úgy tudjuk, hogy a mintegy negyven négyzetméter alapterületű ingatlanban keletkezett tűz a szomszédos házra is átterjedt. A lánglovagok az oltási munkálatok után átszellőztették és átvizsgálták az épületet. A katasztrófavédelmi egységek beavatkozása miatt teljes útzárat rendeltek el az úton. A rendőrök a fő úttal párhuzamos szervízútra, illetve szervízútra és a környező utcákba terelték a forgalmat.

(Fotó: beküldött kép)

 

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements