Valter

Hídlap

Japán röplabda edző oktatta a dági fiatalokat

Budapest, Kecskemét és Tata mellett Dágra is ellátogatott Atsushi Andre Katoh, aki a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) felkérésére Magyarországon tartott edzői tanfolyamot. A japán és tunéziai válogatott korábbi trénere örömmel osztotta meg tapasztalatait és tudását a gyermekekkel is.

A hatvan éves mester korát meghazudtoló módon, elementáris erővel és síppal a szájában tartott foglalkozást a dági Oszuska Miklós Sportcsarnokban. Elsőként az U11-U13-as korosztály képviselői vették kezükbe a röplabdát, majd a mester megmutatta nekik, hogy hogyan kell fejjel, könyökkel és lábbal pattogtatni a játékszert. Az 1 az 1 elleni játék, valamint a háló melletti lecsapás technikáját is bemutatta nekik. Az ebédszünet után az U15-U17-es csapat számára a nyitásfogadást mutatta meg.

 

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements