Valter

Hídlap

Árokba csapódott egy autó Piliscsév közelében

Lesodródott az 11125-ös útról és az út menti árokba csapódott egy Saab típusú személygépkocsi csütörtök este Leányvár és Piliscsév között. A balesethez az esztergomi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították az összetört járművet.

Információink szerint a kocsit vezető hölgy a községet maga mögött hagyva nagy tempóval közlekedett a 10-es úti körforgalom irányába. A vasúti átjáró után begyújtotta a rakétát és 130-140 kilométer/órás sebességre gyorsult fel, majd elvesztette uralmát a jármű felett. Az útról letérve előbb kidöntötte egy közúti tábla tartóoszlopát (még szerencse, hogy két pilléren áll) majd két akácfát kitörve landolt a szántóföldön.

Az ütközés ereje akkora volt, hogy az autó első lökhárítója darabokra tört. A kocsiban kinyílt a légzsák, a bal első kereke összetört, ugyanakkor a látottak alapján csoda, hogy a sofőr sértetlenül szállt ki a roncsból. Őt a mentők kivizsgálás céljából kórházba szállították.

Szerdán az 1119-es út bajnai szakaszán is baleset történt: akkor minden bizonnyal a vizes úton megcsúszott, átsodródott a szemközti sávba egy személygépkocsi, amely összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autóval. A rendőrség tájékoztatása szerint a belsetben egy ember sérült meg.

(Forrás: Katasztrófavédelem)

 

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements