Timót

Hídlap

Megvédték világbajnoki címüket a Fekete testvérek

Megvédte világbajnoki címét ifj. Fekete László és Fekete Miklós, kik az Esztergomban megrendezett Natúr Erősemberek Csapat Világbajnokságán képviselték Magyarországot. Az élményfürdőben rendezett sporteseményen népes közönség buzdította a Fekete fivéreket.

A világ tizennyolc különböző országból érkezett versenyzők tíz darab, kétfős csapatot alkotva versengtek a világbajnoki címért. A mezőnynek öt versenyszámban kellett bizonyítania. A kőgolyóemelés, a traktorgumi forgatás, koffercipelés a hőség miatt sokat kivett a sportolókból, akiknek a későbbiekben egy vegyes versenyszámban és zárásként a három lépcsőfokos emelvénynél kellett bizonyítaniuk.

A stílusosan a magyar zászló színeinek megfelelő festést kapott súlyok közül a pirosat szinte mindenki felvitte a csúcsra, ugyanakkor a legnehezebb tömböt csak a Fekete testvéreknek sikerült. Bár a meleggel és a világ legjobb sportolóikkal találták szembe magukat, végül mégis a magyar csapat diadalmaskodott.

A címvédéssel ifj. Fekete László immár kilencszeres, míg testvére Miklós hétszeres világbajnoknak mondhatja magát. Az eredményhirdetés után a mezőny közös képre állt össze id. Fekete Lászlóval, a Világ Natúr Erős Emberek Szövetségének elnökével, aki hosszú időn keresztül Magyarország Legerősebb Embere volt.

A dobogósok rögtönzött doppingvizsgálaton vettek rész, a mintákat Ausztriában elemzik ki és néhány héten belül megérkezik az eredmény.

Advertisements