Előd

Hídlap

Érmekkel térhetnek haza Klagenfurtból az esztergomi kézilabdázók és rögbisek

Az Esztergomi Vitézek RAFC részvételével rendezik meg az ausztriai Klagenfurtban az United World Games elnevezésű nemzetközi utánpótlás torna kézilabda és rögbi szakági versenyét. A klub szeretné megismételni a tavalyi sikert és ezúttal is érmekkel térnének haza a Wörthi-tó partjáról.

Az ausztriai Klagenfurtban 2005 óta rendezik meg az United World Games elnevezésű utánpótlás nemzetközi tornát, amelyen tavaly ádáz küzdelemben szerzett bronzérmet az Esztergomi Vitézek RAFC fiú U12-es kézilabda csapata. Az idei évben több korosztályban is szerepelnek, hiszen a fiúk az U14 és az U16, míg a lányok az U16-os mezőnyben lépnek pályára.

Az U14-es csapat már pénteken délelőtt pályára lépett. Kónya Norbert és Osvald Zsanett tanítványai első találkozójukon a TuS Königsdorf második számú csapata ellen ugyan 21:16 arányban vereséget szenvedtek, de biztosak lehetünk benne, hogy nem veszik félvállról a további találkozókat. A fiú és a lány U16 is pénteken kezdi meg a tornát.

Az esztergomi rögbisek is képviseltetik magukat Ausztriában. A fiú U16-es korosztályban a Castellana Rugby (olasz) ellen 26:19-es vereséget szenvedtek, majd a Rugby Ljubljana (szlovén) csapatát 31:0-ra ütötték ki. A bécsi alakulat elleni mindent eldöntő találkozót szombaton játszák. Az U18-asok 21:26-ra veszítették el a Rugby Austria Juniors csapata elleni párharcot, a folytatásban mindenképpen javítaniuk kell.

A lány U15-ös csapat ezekben a Kozel sörgyárról ismert Velke Popovicét fogadja, majd Babice és Bécs következik. Az U18-as gárda is csak péntek délután kezdi meg a tornát. A Rugby Union Donau Wien, valamint az SG ESSV Erfurt/USV Jena/RC Leipzig elleni találkozók után, szombaton olasz és egy másik osztrák csapattal mérkőznek meg.

(Fotó: Osvald Zsanett)

  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements