Valter

Hídlap

Bugyimentes világnapot ünnepelnek szombaton

Néhány éve futótűzként robbant be a köztudatba, azóta a világ több pontján is megünneplik a No Panty Dayt, vagyis a Bugyi Nélküli Világnapot. Bár hivatalos bejegyzést a Wikipédián sem találunk róla, a celebek és sokan mások ilyenkor igencsak alulöltözve járják az utcákat.

Az internet és az egyre fejlettebb technológiai vívmányoknak köszönhetően olykor szédítő gyorsasággal halad végig a világon egy-egy új őrület. Elég csak a jeges kihívásra és a harlem shakre visszagondolnunk, amelyek nem csak az országot, hanem az egész bolygót lázban tartották.

Bár nem tudni pontosan, hogy honnan ered, néhány éve újabb, elsőként bizarrnak hangzó világnap született. A Bugyi Nélküli Világnapot 2012-ben Párizsban többen is alsóneműre vetkőzbe ünnepeltek: a férfiak örömére a legelszántabbak még a sétálóutcákra is kimerészkedtek.

Hiába keresünk rá azonban, nem nagyon találunk semmit a világnapról. Mégis egyre többen úgy aposztrofálják június 22-ét, mint azt a napot, amely a természetességről és a szabadságról szól. Amíg a férfiak és mindinkább a történelem rajongói a Szovjetunió elleni német hadjáratra, addig a hölgyek erre a napra emlékeznek.

(Forrás: Ripost/origo)
(Fotó: klaq.com)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements