Előd

Hídlap

Bronzéremmel zárta a Combat Gamest Juhász Benjamin

Bronzérmet szerzett Juhász Benjamin, az Esztergom Birkózó Sportegyesület versenyzője a június 16-21. között Budapesten megrendezett ISF Combat Games Iskolai Küzdősport Világbajnokságon. A sportoló az 52 kilogrammosok mezőnyében állhatott dobogóra.

A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében birkózásban, judoban, karatéban és taekwondóban versenyeztek a 13-18 év közötti fiatalok. A nemzetközi megmérettetésen tizennyolc ország mintegy négyszáz sportolója, köztük ötven magyar képviselte hazáját.

Esztergomi részről Juhász Benjamin lépett szőnyegre, aki a kvalifikációs mérkőzésén a spanyol színekben versenyző James Castano-val találkozott. A párharcot könnyedén behúzta, majd az Amerikai Egyesült Államokból érkezett Ethan Stiles sem jelentett akadályt számára.

Az elődöntőben a későbbi ezüstérmes orosz Daniel Tebloevvel következett, aki ellen vereséget szenvedett. Benjamin a vigaszágon folytathatta tovább a küzdelmet, ahol Denys Kharchenko-val mérkőzött meg a bronzéremért. Az Esztergom BSE versenyzője a visszavágás reményében lépett szőnyegre, hiszen néhány héttel ezelőtt a harkovi nemzetközi tornán kikapott ukrán ellenfelétől. Ezúttal jól jött ki neki a lépés, hiszen az utolsó akcióponttal sikerült megvernie Kharchenkot, így bronzéremmel fejezte be a Combat Games-t.

(Fotó: Lévai Zoltán)

 

 

  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements