Valter

Hídlap

Bronzéremmel zárta a Combat Gamest Juhász Benjamin

Bronzérmet szerzett Juhász Benjamin, az Esztergom Birkózó Sportegyesület versenyzője a június 16-21. között Budapesten megrendezett ISF Combat Games Iskolai Küzdősport Világbajnokságon. A sportoló az 52 kilogrammosok mezőnyében állhatott dobogóra.

A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében birkózásban, judoban, karatéban és taekwondóban versenyeztek a 13-18 év közötti fiatalok. A nemzetközi megmérettetésen tizennyolc ország mintegy négyszáz sportolója, köztük ötven magyar képviselte hazáját.

Esztergomi részről Juhász Benjamin lépett szőnyegre, aki a kvalifikációs mérkőzésén a spanyol színekben versenyző James Castano-val találkozott. A párharcot könnyedén behúzta, majd az Amerikai Egyesült Államokból érkezett Ethan Stiles sem jelentett akadályt számára.

Az elődöntőben a későbbi ezüstérmes orosz Daniel Tebloevvel következett, aki ellen vereséget szenvedett. Benjamin a vigaszágon folytathatta tovább a küzdelmet, ahol Denys Kharchenko-val mérkőzött meg a bronzéremért. Az Esztergom BSE versenyzője a visszavágás reményében lépett szőnyegre, hiszen néhány héttel ezelőtt a harkovi nemzetközi tornán kikapott ukrán ellenfelétől. Ezúttal jól jött ki neki a lépés, hiszen az utolsó akcióponttal sikerült megvernie Kharchenkot, így bronzéremmel fejezte be a Combat Games-t.

(Fotó: Lévai Zoltán)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements