Timót

Hídlap

Esztergomi gyár felrobbantásával fenyegetőztek, letartóztatták a felbújtót

Letartóztatták azt a 38 éves férfit, aki felbújtóként vett részt a június 21-i esztergomi bombafenyegetésben. B. Istvánt és társát, egy 14 éves komáromi lányt még aznap előállították, az esztergomi nyomozók mindkét személyt gyanúsítottként kihallgatták.

A police.hu tájékoztatása szerint június 21-én 13 óra körül érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint az egyik esztergomi gyárban bomba fog robbanni. Az érintett üzemet azonnal kiürítették, majd bombakutató egységek megkezdték az épület átvizsgálását. A városi kapitányság közveszéllyel fenyegetés miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A hatóságok rekordgyorsasággal göngyölítették fel az ügyet, hiszen három és fél órával később előállítottak egy fiatal lányt, majd 18 óra után pár perccel a 38 éves B. István is rendőrkézre került, ki a gyanú szerint a bűncselekmény felbújtója lehetett.

Az elkövetőknél megtalálták azt a telefont is, amelyről tárcsázták az Esztergomi Rendőrkapitányságot is. A rendőrök bizonyítékként lefoglalt a készüléket, majd kihallgatták a személyeket. B. Istvánt őrizetbe vették, majd a Tatabányai Járási Ügyészség indítványa alapján június 24-én a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. Úgy tudjuk, hogy a felbújtó akár letöltendő börtönbüntetést is kaphat.

Advertisements