Valter

Hídlap

Négy autó tört össze hétfőn hajnalban Esztergomban

Hétfő hajnalban eddig ismeretlen okok miatt megrongálódott négy, a Kiss János altábornagy utcán parkoló személygépkocsi. Elsődleges információk szerint hajnali fél 4-kor egy férfi közlekedett az úton, aki elaludt a volánnál, járműve pedig letarolhatta a kocsikat.

A nagy csattanásra ébredtek fel hétfőn hajnalban a tulajdonosok, majd az utcára lépve teljesen ledöbbentek. Autóik úgy néztek ki, mintha frontális balesetet részesei lettek volna. A motorháztető és az első lökhárító behorpadt, a hűtőfolyadék, a motorolaj pedig az aszfaltra folyt belőlük.

Dél körül haladtunk el az összeroncsolódott járművek mellett. Észrevettük, hogy az egyik még a bal első kereke is kitört, így nagy valószínűséggel a balesetet okozó sofőr a megengedett sebességnél jóval gyorsabban közlekedhetett. Nem lennénk meglepve, ha napokkal később a közösségi média segítségével kiderülne a sofőr kiléte és a rendőrök megtehetnék a szükséges lépéseket.

(Borítókép: pxhere.com)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements