Valter

Hídlap

„Újrahasznosította” korábbi beszédét az MSZP-elnöke

Történelmet írt Tóth Bertalan, a szocialista párt első embere, aki a 2020-as költségvetési vita kapcsán szóról szóra ugyanazt a szöveget mondta el, mint a két évvel ezelőtti büdzsé tárgyalásakor – közölte az M1 Híradója. A televíziós csatorna összevetette az idei, és a korábbi felvételeket is, a hasonlóság pedig szembetűnő.

A politikus szerint a jövő évre tervezett költségvetés igazságtalan, ugyanakkor erről már a 2017-es beszédében is kifejtette a véleményét. Ugyanakkor választékos beszéd és alapos felkészültség helyett egyszerűen felolvasta a már jól bevált szöveget.

„A költségvetés nem csupán számok halmaza, hanem mindig egy tükör…” mondta mindkét alkalommal Tóth Bertalan, aki a leporolta a megsárgult iratot és néhány javítást eszközölve benne újra aktuálissá tette azt. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint ez önmagában is jól ábrázolja, milyen is valójában a magát megújulónak nevező baloldal.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Híradónak azt mondta, a szocialisták az országgyűlési és az európai parlamenti választások csúfos veresége után sem fektetnek kell energiát parlamenti felszólalásaikra. A kreativítás már a múlté, marad tehát az újrahasznosítás, amely szerintük olcsóbb és kevésbé időigényes. Ugyanakkor példátlannak nevezte a jelenetet, hiszen hasonló még nem fordult elő a parlamentben.

(Forrás: hirado.hu)
(Kép: MTI)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements