Amália

Hídlap

„Újrahasznosította” korábbi beszédét az MSZP-elnöke

Történelmet írt Tóth Bertalan, a szocialista párt első embere, aki a 2020-as költségvetési vita kapcsán szóról szóra ugyanazt a szöveget mondta el, mint a két évvel ezelőtti büdzsé tárgyalásakor – közölte az M1 Híradója. A televíziós csatorna összevetette az idei, és a korábbi felvételeket is, a hasonlóság pedig szembetűnő.

Hirdetések

A politikus szerint a jövő évre tervezett költségvetés igazságtalan, ugyanakkor erről már a 2017-es beszédében is kifejtette a véleményét. Ugyanakkor választékos beszéd és alapos felkészültség helyett egyszerűen felolvasta a már jól bevált szöveget.

„A költségvetés nem csupán számok halmaza, hanem mindig egy tükör…” mondta mindkét alkalommal Tóth Bertalan, aki a leporolta a megsárgult iratot és néhány javítást eszközölve benne újra aktuálissá tette azt. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint ez önmagában is jól ábrázolja, milyen is valójában a magát megújulónak nevező baloldal.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Híradónak azt mondta, a szocialisták az országgyűlési és az európai parlamenti választások csúfos veresége után sem fektetnek kell energiát parlamenti felszólalásaikra. A kreativítás már a múlté, marad tehát az újrahasznosítás, amely szerintük olcsóbb és kevésbé időigényes. Ugyanakkor példátlannak nevezte a jelenetet, hiszen hasonló még nem fordult elő a parlamentben.

(Forrás: hirado.hu)
(Kép: MTI)

Hirdetések
  • Vízre bocsátották Erebét, az új kitűzőhajót

    Erebe névre keresztelték azt az új kitűzőhajót, melyet július 9-én, csütörtökön bocsátottak vízre Nyergesújfalunál. A jármű több fontos szerepet tölt majd be: egyrészt a biztonságos dunai közlekedési útvonal kijelölésénél, de jégzajlás idején és nagy mennyiségű uszadék érkezésekor is bevethetik majd.

    Hídlap
  • Baleset történt Dorogon

    Könnyű sérüléssel járó baleset történt július 9-én, Dorogon, a Bécsi úti benzinkút, illetve a Határ út közötti szakaszon. Az egyik érintett jármű helyzete miatt kisebb torlódás alakult ki, de a forgalom néhány pillanatnyi várakozástól eltekintve zavartalanul haladt.

    Hídlap