Valter

Hídlap

Év egészségügyi dolgozója kitüntetést adtak át Dorogon

Schifferné Dr. Wilcsek Zsuzsanna Krisztina főorvos asszony, a Dorogi Szent Borbála Szakkórház osztályvezető főorvosa vehette át idén az Év egészségügyi dolgozója díjat a Semmeilweis Nap alkalmából az egészségügyben dolgozók számára rendezett városi ünnepségen.

A ceremóniára a dorogi képviselő-testület meghívta mindazokat, akik az orvoslást, ápolást, segítést és gondozást választották élethivatásként a városban.. Fontos megemlíteni azt is, hogy az összegyűltek nagy szakmai elhivatottsággal vállalkoztak arra, hogy gyógyítsák a betegeket, ápolják a gyógyulókat, segítsék, gondozzák mindazokat, akik erre valamilyen okból rászorulnak.

Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke tiszteletét fejezte ki az egészségügyben dolgozó emberek elhivatott munkája iránt. Dr. Tittmann János polgármester köszöntője után átadták a képviselő-testület által alapított és adományozott elismerést.

Schifferné Dr. Wilcsek Zsuzsanna Krisztina főorvos asszonyt kiemelkedő szakmai pályafutása mellett, mindennapi tevékenységében erős hivatástudat, emberség jellemzi. Fő célkitűzése az időskori krónikus betegellátás és utókezelés, az idős emberek lehető legjobb életminőségének fenntartása. Az elmúlt évtizedekben nyújtott teljesítménye és példamutató elhivatottsága elismeréseként méltó módon vehette át az “Év egészségügyi dolgozója” díjat.

(Fotó: dorogi önkormányzat)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements