Valter

Hídlap

Dr. Bures Gabriella lett a békéltető testület elnöke

Dr. Bures Gabriellát választotta új elnökének a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) mellett működő független békéltető testületet. A visszavonuló dr. Rozsnyói György kilenc évig irányította a testületet, a Kamara nevében dr. Szerencsés László, KEMKIK elnök köszönte meg a munkáját.

A szervezet első félévi működését értékelő megbeszélésen elhangzott, hogy 97 iktatott ügy volt idén június 21-éig, ebből 86 a lezárt, 31 esetben született egyezség. Nagy a szerepe a telefonos és személyes tanácsadásnak is, ezeknek a száma meghaladta a százat a kamara tatabányai székházában, ott találhatják meg a panaszosok a Békéltető Testületet.

Dr. Rozsnyói György az elmúlt kilenc és fél évről adott összefoglalójában kiemelte, az ügyek száma folyamatosan nő, összesen 1390 esetet tárgyaltak. Praktikus, hogy a megyeszékhelyen kívül Esztergomban is teszi a dolgát egy eljáró tanács, ez a környéken élőknek kedvező. Egyetlen meghallgatás sem maradt el, ez országos szinten is kiemelkedő.

Dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke megköszönte munkáját és a kiváló együttműködést, összhangot a kamarával. Új tagnak és elnöknek dr. Bures Gabriellát javasolta, a tagok ezt egyhangúlag megszavazták. Turza Gábor, a Tatabányai Járási Hivatal fogyasztóvédelmi osztályának vezetője is elköszönt a búcsúzó dr. Rozsnyói Györgytől.

Nem kellett részletesen bemutatkoznia az új elnöknek, hiszen 18 éven át a megyei fogyasztóvédelmi hatóság vezetőjeként sokat dolgozott együtt a Békéltető Testülettel, annak tagjaival, kölcsönösen támogatták egymás munkáját. Az elmúlt egy évben a budapesti testületnél 70 tárgyaláson segítette a békéltetést.

A Békéltető Testület célja; a fogyasztó és a gazdálkodó közötti vitás ügy egyezségen alapuló rendezésének megkísérlése. Ha ez nem lehetséges, a fogyasztói jogok gyors, hatékony és egyszerű érvényesítése érdekében az ügyet eldöntik, javaslatot tesznek a megoldásra. A békéltető testület ingyenesen igénybe vehető.

 

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements