Valter

Hídlap

Sárisápi tűzoltók is segítettek a szabolcsi viharkárok felszámolásában

Négy fővel képviselték egyesületüket a sárisápi önkéntes tűzoltók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol csütörtökön rendkívül erős vihar pusztított. Megyeszerte több mint kétezer ház teteje rongálódott meg, ugyanakkor a legnagyobb károk Kisvárda és Nyírmada térségében keletkeztek.

Június 27-én csütörtökön térségünkben napos, derült idő volt, azonban az ország keleti felén kiterjedt zivatarrendszer haladt át. Nyíregyházáról és több kisebb településről jégesőt jelentettek, a viharos szél fákat csavart ki és több épületben is jelentős károkat okozott. Úgy tudjuk, hogy a leszakadt felsővezetékek miatt még a hétvégén is több száz háztartásban nem volt áram.

A sárisápi különítmény június 29-én, szombaton reggel indult útnak. A csapat a hétvégén Kisvárdán teljesített szolgálatot, ahol favágásban segítettek a hivatásos kollégáknak.

(Fotó: Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements