Előd

Hídlap

Ezüstérmet szerzett Torba Erik a minszki Európai Játékokon

Második helyet szerezte meg Torba Erik a kötötfogású birkózás 60 kilogrammos súlycsoportjában a minszki Európai Játékokon. Az esztergomi születésű, ugyanakkor tokodi származású versenyző a döntőben az orosz Stepan Maryanyan-nal találozott. Derekasan küzdött, végül be kellett érnie az ezüstéremmel.

Az európai olimpiának is becézett sporteseményt Baku után a fehérorosz fővárosban rendezték meg, amelyen Torba Erik, a Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) korábbi, a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) jelenlegi sportolója képviselte térségünket.

A fiatal versenyző a nyolcaddöntőben a svéd Ardit Fazljija-t, míg a negyeddöntőben a román Razvan Arnaut győzte le. A négy között a grúziai Dato Chkhartishvilit következett, aki már keményebb falatnak bizonyult. Az NSO tájékoztatása szerint nagy küzdelem jellemezte a találkozót, amelyen vert helyzetből sikerült fordítania Eriknek, aki 6:5-ös sikert könyvelhetett el.

A tokodi sportolóra a fináléban az orosz Stepan Maryanyan várt. A világ- és Európa-bajnoki címvédő Maryanyan roppant erős ellenfél volt és bár Erik hatalmasat küzdött, az orosz 9:0-ás technikai tussal szerezte meg az aranyérmet.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements