Valter

Hídlap

Okos zebrát avattak Verőcén

A Generali a Biztonságért Alapítvány ötven százalékos támogatásával, továbbá önkormányzati finanszírozásban okos zebrát létesítettek Verőcén. A projekt eredményeként a futball pályánál lévő gyalogos-átkelőhelyen biztonságosabban közlekedhetnek a járókelők.

A Generali a Biztonságért Alapítvány céljai között szerepel a közlekedésbiztonság támogatása, ezért országszerte támogatják a Safescross Okos Zebrák építését. A közlekedésbiztonsági rendszer különlegessége, hogy az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét, a kijelölt gyalogosátkelőhelye áthaladó járókelőkre.

A rendszer ugyanakkor kizárólag akkor lép működésbe, ha valaki áthalad a zebrán. A technológia folyamatos fejlesztésével az érzékelők műszaki megoldásai változhatnak, a cél ugyanis, hogy a tapasztalatok figyelembevételével elősegítsék a biztonságos közlekedést.

(Fotó: Verőcei önkormányzat Facebook oldala)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements