Előd

Hídlap

Okos zebrát avattak Verőcén

A Generali a Biztonságért Alapítvány ötven százalékos támogatásával, továbbá önkormányzati finanszírozásban okos zebrát létesítettek Verőcén. A projekt eredményeként a futball pályánál lévő gyalogos-átkelőhelyen biztonságosabban közlekedhetnek a járókelők.

A Generali a Biztonságért Alapítvány céljai között szerepel a közlekedésbiztonság támogatása, ezért országszerte támogatják a Safescross Okos Zebrák építését. A közlekedésbiztonsági rendszer különlegessége, hogy az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét, a kijelölt gyalogosátkelőhelye áthaladó járókelőkre.

A rendszer ugyanakkor kizárólag akkor lép működésbe, ha valaki áthalad a zebrán. A technológia folyamatos fejlesztésével az érzékelők műszaki megoldásai változhatnak, a cél ugyanis, hogy a tapasztalatok figyelembevételével elősegítsék a biztonságos közlekedést.

(Fotó: Verőcei önkormányzat Facebook oldala)


  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements