Előd

Hídlap

Frissen végzett rendőrök állnak szolgálatba Komárom-Esztergom és Pest megyékben

A napokban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának 112 végzett hallgatója tette le ünnepélyes keretek között esküjét a Budai Várban. A tisztek közül ketten Komárom-Esztergom megyében, míg négyen Pest megyében teljesítenek majd szolgálatot.

A ceremónián Orbán Viktor miniszterelnök, dr. Pintér Sándor belügyminiszter, dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, prof. dr. Ruzsonyi Péter bv. dandártábornok, dékán, dr. Balogh János vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány, valamint a tábornoki kar jelenlétében tettek esküt a végzősök.

A police.hu infografika szerint közülük ötvenen Budapesten teljesítenek majd szolgálatot, ugyanakkor mindegyik megyébe érkezik új tiszt. Megkerestük a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy megtudjuk, melyik kapitányságra kerülnek a pályakezdők. Buóczné Miklán Erzsébet rendőr alezredes, sajtóreferens elmondta, hogy a két megyébe érkező tiszt a jövőben a Tatabányai Rendőrkapitányság állományában teljesít szolgálatot.

Pest megyében kétszer ennyien, azaz négyen állnak szolgálatba: Vajta Szilvia rendőr századosl, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferenstől megtudtuk, hogy a fiatal hadnagyok a budaörsi, monori és dabasi rendőrkapitányság állományába kerültek.

(kép: police.hu)

  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements