Valter

Hídlap

Frissen végzett rendőrök állnak szolgálatba Komárom-Esztergom és Pest megyékben

A napokban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának 112 végzett hallgatója tette le ünnepélyes keretek között esküjét a Budai Várban. A tisztek közül ketten Komárom-Esztergom megyében, míg négyen Pest megyében teljesítenek majd szolgálatot.

A ceremónián Orbán Viktor miniszterelnök, dr. Pintér Sándor belügyminiszter, dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, prof. dr. Ruzsonyi Péter bv. dandártábornok, dékán, dr. Balogh János vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány, valamint a tábornoki kar jelenlétében tettek esküt a végzősök.

A police.hu infografika szerint közülük ötvenen Budapesten teljesítenek majd szolgálatot, ugyanakkor mindegyik megyébe érkezik új tiszt. Megkerestük a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy megtudjuk, melyik kapitányságra kerülnek a pályakezdők. Buóczné Miklán Erzsébet rendőr alezredes, sajtóreferens elmondta, hogy a két megyébe érkező tiszt a jövőben a Tatabányai Rendőrkapitányság állományában teljesít szolgálatot.

Pest megyében kétszer ennyien, azaz négyen állnak szolgálatba: Vajta Szilvia rendőr századosl, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferenstől megtudtuk, hogy a fiatal hadnagyok a budaörsi, monori és dabasi rendőrkapitányság állományába kerültek.

(kép: police.hu)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements