Valter

Hídlap

Három aranyérmet szereztek Baján az esztergomi triatlonosok

Három aranyéremmel és tisztes helytállással zárta a Baján megrendezett XIV. Mogyi Triatlon Versenyen és Sprint Országos Bajnokságon az Esztergomi Triatlon Klub (ETK). A versenyzők újonc, gyermek, serdülő, ifjúsági, felnőtt és szenior kategóriában képviselték az egyesületet.

A sportolók az utánpótlás és a felnőtt korcsoportban is szép eredményeket könyvelhetett el. Az Újonc 2 kategóriában Zámbó Benedek elsőként teljesítette a futamot, Friedmann Ákos tizenharmadik, Erős Lóránt huszonhatodik lett. A lányok között Miszlai Mira ötödik, Bartal Zsófi pedig a hetedik helyet szerezte meg.

A gyermekek mezőnyében Szabó Mihály huszonkettedik, Borbély Luca huszonhatodik, Horváth Ábel harminckettediként ért célba, a serdülők között versenyző Fiala Péter harmincadik lett. Az ifjúsági kategóriában Kovács János a tizenhatodik helyet szerezte meg, Szabados Szabolcs huszonötödik, Molnár Kamilla pedig harminckettedik helyen végzett.

A felnőttek sem vették félvállról a versenyt: A Felnőtt 1 kategóriában Orbán Balázs kilencedikként haladt át a célvonalon, a 2. és 4. korcsoportban pedig Pozsonyi Ágnes és Törőcsik Etelka egyaránt aranyérmes lett. A szeniorok között, az 1. számú korcsoportban Hernádi Holda negyedik, Szabó Marci kilencedik, Bánsági Péter huszonötödik helyet szerezte meg, a Szenior 2 mezőnyében Erős Nobert tizenhetedik lett. A következő, hármas korosztályban Tüske Zsolt ötödik, Bartal János tizedik legjobb idővel teljesítette a futamot, a Szenior 4-ben pedig Hangya Gábor hetedikként abszolválta a távot.

A versenyzők nem sokat pihennek, hiszen vasárnap Balassagyarmaton az Aquatlon Országos Bajnokságon állnak rajthoz.

(Fotók: Esztergomi Triatlon Klub)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements