Előd

Hídlap

Vádat emeltek az esztergomi védőnőt bántalmazó anyukával szemben

Az Esztergomi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy esztergomi nővel szemben, aki a gyermekét gondozó védőnővel történő vitája során a védőnőt sérülés okozása nélkül bántalmazta.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleménye szerint a sértett Esztergomban dolgozik védőnőként, majd kötelességéből adódóan látta el a vádlott várandós gondozását. A körülményeket felmérve írásban jelezte a gyámhatóságnak, a kórház vezetőjének és a gyermekjóléti szolgálatnak, hogy a vádlott életkörülményeivel kapcsolatos problémák miatt nem javasolja a gyermek hazaadását.

Az anyuka értesítést kapott arról, hogy a kiskorú gyermek védelembe vétele ügyében eljárás indult. Ugyanakkor a védőnő gyámhatóság felé tett jelzését úgy értelmezte, hogy az egy éves kisfiút el akarja szakítani a családjától. A vádlott idén február 19-én néhány perccel 13 óra előtt megjelent az esztergomi védőnői szolgálat épületében, és “számon kérte” a sértett által gyámhatóságnak küldött jelzést.

Az anyuka egy alkalommal a karjánál fogva meglökte, majd a ruháját a mellkasánál megragadva meg is megrángatta a védőnőt. Ezután meglökte és azzal fenyegette meg, hogy “hagyja őket békén, mert megöli”, illetve “szálljon le róluk, mert kicsinálja” őt és a családját is.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

 

 

  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements