Valter

Hídlap

Vádat emeltek az esztergomi védőnőt bántalmazó anyukával szemben

Az Esztergomi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy esztergomi nővel szemben, aki a gyermekét gondozó védőnővel történő vitája során a védőnőt sérülés okozása nélkül bántalmazta.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleménye szerint a sértett Esztergomban dolgozik védőnőként, majd kötelességéből adódóan látta el a vádlott várandós gondozását. A körülményeket felmérve írásban jelezte a gyámhatóságnak, a kórház vezetőjének és a gyermekjóléti szolgálatnak, hogy a vádlott életkörülményeivel kapcsolatos problémák miatt nem javasolja a gyermek hazaadását.

Az anyuka értesítést kapott arról, hogy a kiskorú gyermek védelembe vétele ügyében eljárás indult. Ugyanakkor a védőnő gyámhatóság felé tett jelzését úgy értelmezte, hogy az egy éves kisfiút el akarja szakítani a családjától. A vádlott idén február 19-én néhány perccel 13 óra előtt megjelent az esztergomi védőnői szolgálat épületében, és “számon kérte” a sértett által gyámhatóságnak küldött jelzést.

Az anyuka egy alkalommal a karjánál fogva meglökte, majd a ruháját a mellkasánál megragadva meg is megrángatta a védőnőt. Ezután meglökte és azzal fenyegette meg, hogy “hagyja őket békén, mert megöli”, illetve “szálljon le róluk, mert kicsinálja” őt és a családját is.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements