Előd

Hídlap

Letört áramszedő miatt vesztegelt a nyílt pályán egy vonat Zebegény határában

Műszaki hiba miatt nyílt pályán ragadt egy vonat a Budapest-Vác-Szob vasútvonal zebegényi állomás és a Dömösi átkelés megállóhely közötti szakaszán. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a váci hivatásos és a nagymarosi önkéntes tűzoltók segítségével szálltak át az utasok a mentesítő szerelvényre.

A MÁVINFORM közleménye szerint a vasárnap hajnalban a nagymarosi ás szobi állomások között leszakadt a felsővezeték, emiatt ezen a szakaszon a vonatok csak egy vágányok közlekednek. A Vonatinfó térképéről leolvasható, hogy a 2325. számú személyvonat 11:55 helyett csak 12:42-kor indult el Szobról, a pálya állapota miatt a szerelvények 30-40 perces késéssel közlekednek.

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy a Nyugati pályaudvarról 10:07-kor indult Z70-es jelzésű vonat áramszedői a sérült felsővezeték-szakaszra érve letörtek, emiatt nem tudta tovább folytatni az útját. Az utasokat a következő S70-es járatra szállították át.

A vasútvonalon június 19-én szintén természeti csapások miatt akadozott a közlekedés. Aznap a Dömösi átkelésnél sárlavina zúdult a támfalhoz közelebbi sínre, a sárban pedig egy tehervonat is elakadt.

(Fotók: Nagymarosi Önkéntes Tűzoltók)

  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements