Valter

Hídlap

Letört áramszedő miatt vesztegelt a nyílt pályán egy vonat Zebegény határában

Műszaki hiba miatt nyílt pályán ragadt egy vonat a Budapest-Vác-Szob vasútvonal zebegényi állomás és a Dömösi átkelés megállóhely közötti szakaszán. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a váci hivatásos és a nagymarosi önkéntes tűzoltók segítségével szálltak át az utasok a mentesítő szerelvényre.

A MÁVINFORM közleménye szerint a vasárnap hajnalban a nagymarosi ás szobi állomások között leszakadt a felsővezeték, emiatt ezen a szakaszon a vonatok csak egy vágányok közlekednek. A Vonatinfó térképéről leolvasható, hogy a 2325. számú személyvonat 11:55 helyett csak 12:42-kor indult el Szobról, a pálya állapota miatt a szerelvények 30-40 perces késéssel közlekednek.

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy a Nyugati pályaudvarról 10:07-kor indult Z70-es jelzésű vonat áramszedői a sérült felsővezeték-szakaszra érve letörtek, emiatt nem tudta tovább folytatni az útját. Az utasokat a következő S70-es járatra szállították át.

A vasútvonalon június 19-én szintén természeti csapások miatt akadozott a közlekedés. Aznap a Dömösi átkelésnél sárlavina zúdult a támfalhoz közelebbi sínre, a sárban pedig egy tehervonat is elakadt.

(Fotók: Nagymarosi Önkéntes Tűzoltók)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements