Előd

Hídlap

„Adjunk több Esztergomot az esztergomiaknak!”

Hernádi Ádám, Esztergom turizmusáért felelős miniszteri biztos, a Fidesz-KDNP esztergomi polgármester-jelöltje és Romanek Etelka, a város jelenlegi polgármestere volt a Régió TV Esztergom Háttér című műsor nyári különkiadásának vendége.

Hernádi Ádám szerint hatalmas megtiszteltetés, hogy a Fidesz Esztergomi Szervezete őt indítja az őszi önkormányzati választáson, hiszen nem mindenkinek adatik meg lehetőségként, hogy a városa fejlődéséért dolgozzon. A miniszteri biztos a turisztikai fejlesztési koncepció kapcsán kiemelte, hogy a gazdag történelmi múltat és a XXI. század kihívásait is figyelembe vették.

2017. augusztus 18-án jelent meg az a kormányhatározat a Magyar Közlönyben, miszerint a Dunakanyar kiemelt turisztikai térségfejlesztése keretében Esztergom 17 milliárd forintnyi támogatásban részesül.

– Esztergom öt év múlva teljesen más város lesz – fogalmazott. Véleménye szerint a turisztikai és infrastrukturális fejlesztéseket nem szabad elválasztani egymástól, hiszen mindkettő szükséges ahhoz, hogy egyre több turista válassza úticéljául a települést.

A polgármester-jelölt Bakos Norbert műsorvezető kérdésére elmondta, hogy a választásokig hátralévő időben találkozik a döntéshozókkal, hiszen a nagyobb horderejű döntéseket nem egy személyként, hanem közösen hozzák meg. Ebben a munkában pedig továbbra is számít az esztergomiakra és Magyarország Kormányának támogatására.

– Adjunk több Esztergomot az esztergomiaknak – zárta gondolatát.

(Borítókép: Háttér című műsor nyári különkiadása)

  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements