Valter

Hídlap

„Adjunk több Esztergomot az esztergomiaknak!”

Hernádi Ádám, Esztergom turizmusáért felelős miniszteri biztos, a Fidesz-KDNP esztergomi polgármester-jelöltje és Romanek Etelka, a város jelenlegi polgármestere volt a Régió TV Esztergom Háttér című műsor nyári különkiadásának vendége.

Hernádi Ádám szerint hatalmas megtiszteltetés, hogy a Fidesz Esztergomi Szervezete őt indítja az őszi önkormányzati választáson, hiszen nem mindenkinek adatik meg lehetőségként, hogy a városa fejlődéséért dolgozzon. A miniszteri biztos a turisztikai fejlesztési koncepció kapcsán kiemelte, hogy a gazdag történelmi múltat és a XXI. század kihívásait is figyelembe vették.

2017. augusztus 18-án jelent meg az a kormányhatározat a Magyar Közlönyben, miszerint a Dunakanyar kiemelt turisztikai térségfejlesztése keretében Esztergom 17 milliárd forintnyi támogatásban részesül.

– Esztergom öt év múlva teljesen más város lesz – fogalmazott. Véleménye szerint a turisztikai és infrastrukturális fejlesztéseket nem szabad elválasztani egymástól, hiszen mindkettő szükséges ahhoz, hogy egyre több turista válassza úticéljául a települést.

A polgármester-jelölt Bakos Norbert műsorvezető kérdésére elmondta, hogy a választásokig hátralévő időben találkozik a döntéshozókkal, hiszen a nagyobb horderejű döntéseket nem egy személyként, hanem közösen hozzák meg. Ebben a munkában pedig továbbra is számít az esztergomiakra és Magyarország Kormányának támogatására.

– Adjunk több Esztergomot az esztergomiaknak – zárta gondolatát.

(Borítókép: Háttér című műsor nyári különkiadása)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements