Valter

Hídlap

Életveszély miatt látogatási tilalmat rendeltek el az esztergomi Belvárosi temetőben

Csütörtökig látogatási tilalmat rendeltek el az esztergomi Belvárosi temetőben. A vasárnapi viharban több mint tíz fa dőlt ki vagy sérült meg, a lezuhanó ágak pedig síremlékeket rongáltak meg. A temető a károk felszámolását követően legkorábban péntek reggel nyithat ki.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap hajnalban rendkívül erős zivatarcella haladt tarolta le a várost. A szél a legnagyobb pusztítást a Prímás-szigeten és a kórház közelében található temetőben végezte. Mindkét helyszínen több fa gyökerestül fordult ki, utóbbi helyszínen több fenyő törzse szabályosan kettétört.

Az Esztergomi Kegyeleti Kft. az életveszélyes állapotok miatt arra figyelmezteti a hozzátartozókat, hogy a károk felszámolásának idejére látogatási tilalmat rendeltek el, amely csütörtök estig lesz érvényben. Várhatóan július 12-én, péntek reggel 7 órától újra látogatható lesz a temető.

(Forrás: Hégli Krisztián Zoltán ügyvezető)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements