Edit

Hídlap

Kihirdették a Magyar Falu Program első pályázatainak eredményeit

Elérhetőek a Magyar Falu Program nemzeti és helyi identitástudat erősítését, valamint helyi egyházi közösségi terek fejlesztését szolgáló pályázatok eredményei. A nyertesek összesen 13 milliárd forintot kapnak, amelynek köszönhetően több száz fejlesztés indulhat el országszerte.

A kormány február végén hirdette meg a Magyar Falu Program keretében az első két pályázati felhívást, amely fejlesztési lehetőséget biztosít a községek számára. Az 5000 fő alatti települések önkormányzatainak részére elkülönített 6 milliárdos keretösszegből 461 nyertes pályázatot támogatnak. A pályázati eredményekről a közösségi oldalán számolt be dr. Völner Pál, Esztergom térségének és dr. Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője.

Az Esztergomi járásból a bajnai önkormányzat mintegy 12, a dági 17, a pilismaróti 19,1, az únyi pedig 6,6 millió forintot nyert a nemzeti és helyi identitástudat erősítésére. A Szobi járásban a névadó város 21,6, Nagybörzsöny önkormányzata 14,7, Nagymaros 21,1 millió forintot kapott, a vámosmikolai elképzeléseket pedig 19,8 millió forinttal támogatják.

A helyi egyházi közösségi terek fejlesztése című pályázati felhívás 7 milliárdos kerete szintén teljes egészében kimerült, amelyből 487 nyertes pályázatot támogatnak. Az Esztergomi járásból a Leányvári Árpád- házi Szent Erzsébet Plébánia 19,3 millió, a Piliscsévi Kisboldogasszony Plébánia pedig 22,8 millió forintnyi összegben részesült. A Szobi járásban Bernecebaráti Római Katolikus Egyházközség mintegy 15 millió, a Kóspallagi Római Katolikus Plébánia 22 millió, a Vámosmikolai Római Katolikus Egtyházközség 16,8 millió, míg a Verőcei Református Egyházközség 18,6 millió forintot nyert.

Jelentős volt a túljelentkezés, ezért a Magyar Falu Program 2020-as pályázati céljainak meghatározásakor kiemelt figyelmet fordítanak majd a helyi közösségek fejlesztésére.

Forrás: kormany.hu

  • Felavatták az esztergomi Honvéd Utcai Óvoda vadonatúj sportpályáját

    Szalagátvágással avatták fel az Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda új, multifunkcionális sportpályáját. Ifjabb Buzánszky Jenő köszöntőjében elmondta, hogy az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány eddig 382 darab létesítményt avatott fel országszerte, a megyénkben pedig már öt darab, műfű borítású sportpálya található.

    Hídlap
  • Nem fizetett a Sárisápról megvásárolt szarvasmarhákért

    Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette és csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy sárbogárdi nővel szemben, aki úgy vásárolt 3 szarvasmarhát és egy vágótehenet, hogy a vételárat nem fizette ki, és az nem is állt szándékában.

    Hídlap
Advertisements