Előd

Hídlap

Multifunkcionális sportpálya épült a Honvéd Utcai Óvódában

Multifunkcionális, palánkkal és könnyűfém vázszerkezettel ellátott, műfű borítású sportpályával gazdagodott az Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda. A játéktér gyakorlatilag elkészült, amelyet a műszaki átadást követően vehetnek igénybe a fiatalok.

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány Nemzeti Ovi-Sport Program elnevezésű pályázatának köszönhetően országszerte épülnek korszerű, a gyermekek sportolási igényeit kielégítő sportpályák. A civil szervezet, és az esztergomi önkormányzat finanszírozásában a Honvéd Utcai Óvoda is multifunkciós játéktérrel bővült.

Láposiné Fritz Anna intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a hat méter széles és tizenkét méter hosszú pályán kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, tenisz és lábtenisz sportágak alapjait sajátíthatják el a gyermekek, továbbá a sportolás mellett eséstan oktatására, ügyességi játékok, valamint mozgáskoordinációs feladatok gyakorlására is használhatják majd.

A térségben Esztergomon kívül Pilismaróton található a Nemzeti Ovi-Sport Program keretében épített sportpálya.

(Borítókép illusztráció: ovi-sport.hu)

  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements