Valter

Hídlap

Multifunkcionális sportpálya épült a Honvéd Utcai Óvódában

Multifunkcionális, palánkkal és könnyűfém vázszerkezettel ellátott, műfű borítású sportpályával gazdagodott az Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda. A játéktér gyakorlatilag elkészült, amelyet a műszaki átadást követően vehetnek igénybe a fiatalok.

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány Nemzeti Ovi-Sport Program elnevezésű pályázatának köszönhetően országszerte épülnek korszerű, a gyermekek sportolási igényeit kielégítő sportpályák. A civil szervezet, és az esztergomi önkormányzat finanszírozásában a Honvéd Utcai Óvoda is multifunkciós játéktérrel bővült.

Láposiné Fritz Anna intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a hat méter széles és tizenkét méter hosszú pályán kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, tenisz és lábtenisz sportágak alapjait sajátíthatják el a gyermekek, továbbá a sportolás mellett eséstan oktatására, ügyességi játékok, valamint mozgáskoordinációs feladatok gyakorlására is használhatják majd.

A térségben Esztergomon kívül Pilismaróton található a Nemzeti Ovi-Sport Program keretében épített sportpálya.

(Borítókép illusztráció: ovi-sport.hu)

 

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements