Valter

Hídlap

Kiderült, hogyan sérült meg a motoros Pilisszentlélek közelében

Lesodródott az útról és szalagkorlátnak ütközött egy motoros hétfőn délután a Dobogókőre vezető 1111-es úton. A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr Esztergom felé haladt, amikor gyorsabban hajtott bele egy balra ívelésű kanyarba.

Buóczné Miklán Erzsébet rendőr alezredestől, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, hogy a baleset az 1111-es út 24+890 kilométerszelvényében, vagyis a pilisszentléleki lehajtót követő nagy kanyarban következett be. Az útpadkára letérve a motor nekicsapódott a szalagkorlátnak, majd az első kereke be is szorult alá. A helyszínelés mintegy egy órán keresztül tartott.

A Dobogókőre vezető utat motoros berkekben jól ismerik, ugyanakkor több alkalommal is történt már súlyos, halálos baleset is. A kanyargós útszakasz nem csak kihívást, hanem veszélyeket is hordoz magában, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak a közlekedők.

(Forrás, fotó: police.hu)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements