Valter

Hídlap

Negyvenhatan vágtak neki a Bányász Félmaratonnak

Gerecse Dombvidék Bányász Félmaraton címmel rendhagyó futóversenyt rendeztek térségünkben. A negyvenhat induló Csolnokról rajtolva felfutott a Getére, majd Annavölgy érintésével Sárisápra érkeztek, ahol slaggal fogadták őket. A mezőny a csolnoki tavak és pincék mellett elhaladva tért vissza a község központjába.

A mindenre elszánt sportolók hat és huszonegy kilométeres távokon mérhették össze tudásukat. Mindkettő nyomvonala döntő többségében terepen vezetett végig, a résztvevők gyönyörű tájon haladhattak végig. Előbbi futam szintideje 50 perc volt, míg a hosszabb távot 210 percen belül kellett teljesíteni.

A hat kilométeres versenyen a felnőtt férfiak kategóriájában holtversenyben végzett az első helyen Agárdi Zsolt és Szűcs István, míg a senioroknál az abszolút elsőséget is megszerző Borda József diadalmaskodott. A felnőtt nőknél Trexler Amanda, míg a senioroknál Boldog Szilvia érdemelte ki az aranyérmet.

A hosszabb távon a felnőtt férfiaknál és összesítésben is Ócsai Sándor nyert, a senioroknál Bodócs Zsolt teljesítette a legrövidebb időn belül a távot. A felnőtt női kategóriában Posztós Kitti, míg a senioroknál Almási Katalin utasította maga mögé a mezőnyt.

(Fotó: kalimedence.wixsite.com)

 

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements