Edit

Hídlap

Negyvenhatan vágtak neki a Bányász Félmaratonnak

Gerecse Dombvidék Bányász Félmaraton címmel rendhagyó futóversenyt rendeztek térségünkben. A negyvenhat induló Csolnokról rajtolva felfutott a Getére, majd Annavölgy érintésével Sárisápra érkeztek, ahol slaggal fogadták őket. A mezőny a csolnoki tavak és pincék mellett elhaladva tért vissza a község központjába.

A mindenre elszánt sportolók hat és huszonegy kilométeres távokon mérhették össze tudásukat. Mindkettő nyomvonala döntő többségében terepen vezetett végig, a résztvevők gyönyörű tájon haladhattak végig. Előbbi futam szintideje 50 perc volt, míg a hosszabb távot 210 percen belül kellett teljesíteni.

A hat kilométeres versenyen a felnőtt férfiak kategóriájában holtversenyben végzett az első helyen Agárdi Zsolt és Szűcs István, míg a senioroknál az abszolút elsőséget is megszerző Borda József diadalmaskodott. A felnőtt nőknél Trexler Amanda, míg a senioroknál Boldog Szilvia érdemelte ki az aranyérmet.

A hosszabb távon a felnőtt férfiaknál és összesítésben is Ócsai Sándor nyert, a senioroknál Bodócs Zsolt teljesítette a legrövidebb időn belül a távot. A felnőtt női kategóriában Posztós Kitti, míg a senioroknál Almási Katalin utasította maga mögé a mezőnyt.

(Fotó: kalimedence.wixsite.com)


  • Felavatták az esztergomi Honvéd Utcai Óvoda vadonatúj sportpályáját

    Szalagátvágással avatták fel az Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda új, multifunkcionális sportpályáját. Ifjabb Buzánszky Jenő köszöntőjében elmondta, hogy az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány eddig 382 darab létesítményt avatott fel országszerte, a megyénkben pedig már öt darab, műfű borítású sportpálya található.

    Hídlap
  • Nem fizetett a Sárisápról megvásárolt szarvasmarhákért

    Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette és csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy sárbogárdi nővel szemben, aki úgy vásárolt 3 szarvasmarhát és egy vágótehenet, hogy a vételárat nem fizette ki, és az nem is állt szándékában.

    Hídlap
Advertisements