Valter

Hídlap

Óra és váza kiállításhoz várják a felajánlásokat a Retro Lady-k

Esernyők, kalapok és legyezők után ezúttal nagy becsben tartott órákat és díszes vázákat mutatnának be a Retro Lady-k a pilismaróti falunapi kiállításon. A tavalyi tárlat nagy sikert aratott, bíznak benne, hogy a lakosság segítségével idén is színvonalas összeállítással kedveskedhetnek a vendégeknek.

A Retro Lady-k Tánccsoport által szervezett kiállítások a falunapi rendezvények ékességévé váltak, rendszerint több százan tekintik meg a ritkaságszámba menő tárgyakat. Idén a Dobozy Mihály Művelődési Házat vekkerekkel, faliórákkal és kerámiákkal szeretnék díszíteni. A csoport felhívását követően az “első fecskék” már meg is érkeztek, egy kedves helyi lakos pedig 1935. júniusában javított faliórát ajánlott fel számukra.

A szervezők továbbra is várják a tárgyakat. A kiállítást augusztus 10-én tekinthetnek meg az érdeklődők.

(Borítókép: Pixabay.com)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements