Edit

Hídlap

Közös erővel számolták fel a szemétkupacot

Civilek fogtak össze és tisztították meg az esztergom-kertvárosi pszichiátria mögötti területet, ahol egy zöldséges üzletből származó hulladékkupac díszelgett. A résztvevők szétválogatták a szeméthalmot, a papírhulladékot a szelektív gyűjtőbe, míg a többit a szemétlerakóba szállították.

Az esztergom-kertvárosi polgárőrök néhány hete az interneten kértek segítséget a lakosoktól, bizva abban, hogy közös erővel hamarabb nyomára akadhatnak a szemetelőnek. Elmondásuk szerint egy vállalkozó a pszichiátria melletti erdőt nézte lerakónak, ahol játszi könnyedséggel helyezte el a zöldséges üzletéből származó hulladékot. Az önkéntesek évek óta harcolnak a hasonlóan cselekedő egyénekkel, akik a spórolás jegyében inkább a természetet, mint a fizetős hulladékszállítást választják.

Bár nem derült ki, hogy ki rejtette a fák közé a gyümölcsök és zöldségek tárolására alkalmas papírdobozokat, a Szalézi lakótelepen élők megelégelték a helyzetet. Úgy tudjuk, hogy a helyiek összefogtak, szétválogatták a kupacot, majd a papírokat a lakótelep szelektív hulladékgyűjtőjébe szállították.

Az egyik segítő platos Ford Tranzitjára pedig nem csak az üzletből származó egyéb szemetet, hanem a közelben elszórt halmokat is felpakolták, majd saját költségükre az esztergomi hulladéklerakóba szállították.

(Fotók: Dávid János)

 

 

  • Felavatták az esztergomi Honvéd Utcai Óvoda vadonatúj sportpályáját

    Szalagátvágással avatták fel az Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda új, multifunkcionális sportpályáját. Ifjabb Buzánszky Jenő köszöntőjében elmondta, hogy az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány eddig 382 darab létesítményt avatott fel országszerte, a megyénkben pedig már öt darab, műfű borítású sportpálya található.

    Hídlap
  • Nem fizetett a Sárisápról megvásárolt szarvasmarhákért

    Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette és csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy sárbogárdi nővel szemben, aki úgy vásárolt 3 szarvasmarhát és egy vágótehenet, hogy a vételárat nem fizette ki, és az nem is állt szándékában.

    Hídlap
Advertisements