Valter

Hídlap

Közös erővel számolták fel a szemétkupacot

Civilek fogtak össze és tisztították meg az esztergom-kertvárosi pszichiátria mögötti területet, ahol egy zöldséges üzletből származó hulladékkupac díszelgett. A résztvevők szétválogatták a szeméthalmot, a papírhulladékot a szelektív gyűjtőbe, míg a többit a szemétlerakóba szállították.

Az esztergom-kertvárosi polgárőrök néhány hete az interneten kértek segítséget a lakosoktól, bizva abban, hogy közös erővel hamarabb nyomára akadhatnak a szemetelőnek. Elmondásuk szerint egy vállalkozó a pszichiátria melletti erdőt nézte lerakónak, ahol játszi könnyedséggel helyezte el a zöldséges üzletéből származó hulladékot. Az önkéntesek évek óta harcolnak a hasonlóan cselekedő egyénekkel, akik a spórolás jegyében inkább a természetet, mint a fizetős hulladékszállítást választják.

Bár nem derült ki, hogy ki rejtette a fák közé a gyümölcsök és zöldségek tárolására alkalmas papírdobozokat, a Szalézi lakótelepen élők megelégelték a helyzetet. Úgy tudjuk, hogy a helyiek összefogtak, szétválogatták a kupacot, majd a papírokat a lakótelep szelektív hulladékgyűjtőjébe szállították.

Az egyik segítő platos Ford Tranzitjára pedig nem csak az üzletből származó egyéb szemetet, hanem a közelben elszórt halmokat is felpakolták, majd saját költségükre az esztergomi hulladéklerakóba szállították.

(Fotók: Dávid János)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements