Vilma

Hídlap

Másodikok lettek a tatai maratonon a kesztölci futók

Hattagú kesztölci különítmény szerezte meg az abszolút második helyet a férfiak mezőnyében az idei HAAS Maraton Váltó elnevezésű versenyen. A csapatból mindenki megkerülte egyszer az Öreg-tavat, ami egyenként hét kilométeres távot jelentett, így összesen 42 kilométert teljesítettek.

A kesztolc.hu információi szerint a rajtvonalhoz a csapat egyetlen női tagja, Fekete Anna állt oda, hogy ő teljesítse a kesztölciek közül az első hét kilométert. Később hasonlóan cselekedett Kara Zsolt, Dukony Zsolt, Pongrácz Dávid és Wieszt Bonifác is. Az utolsó hét kilométert pedig Valek Tamás futotta le. A község oldalán található interjúban is olvasható, hogy nem alkalmi vendégként vettek részt a megmérettetésen: immár hetedik versenyüket teljesítették, a csapatban pedig voltak olyanok is, akik minden alkalommal tagjai voltak a kesztölci delegációnak.

A felkészülési időszakra is nagy hangsúlyt fordítottak, volt, aki sík terepet, míg mások kisebb-nagyobb dombokkal tarkított utakat választottak és hetente több alkalommal is futócipőt húztak. A mostani siker talán ahhoz is hozzájárul, hogy Kesztölcön igazi futóközösség alakuljon ki, így a jövőben akár több csapattal is nevezhetnek majd a tatai maratonra.

  • Eltiltás alatt, forgalomból kivont kocsival közlekedett a sárisápi férfi

    Forgalomból kivont, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművel közlekedett az a sárisápi sofőr, akit december 4-én a község főútján igazoltattak a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei. Az okmányok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, mivel korábban eltiltották a vezetéstől.

    Hídlap
  • Koncerttel avatták fel a csolnoki szabadtéri színpadot

    A Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus, valamint a Sonia és a Blues and roll koncertjével avatták fel a csolnoki Szent János parkban épített szabadtéri színpadot. Az építmény megjelenésében hasonlít az Ulmer Schachtelre, vagyis az Ulmi dereglye hajótípusra, mellyel a hazánkba érkeztek a sváb telepesek.

    Hídlap
Advertisements