Valter

Hídlap

Másodikok lettek a tatai maratonon a kesztölci futók

Hattagú kesztölci különítmény szerezte meg az abszolút második helyet a férfiak mezőnyében az idei HAAS Maraton Váltó elnevezésű versenyen. A csapatból mindenki megkerülte egyszer az Öreg-tavat, ami egyenként hét kilométeres távot jelentett, így összesen 42 kilométert teljesítettek.

A kesztolc.hu információi szerint a rajtvonalhoz a csapat egyetlen női tagja, Fekete Anna állt oda, hogy ő teljesítse a kesztölciek közül az első hét kilométert. Később hasonlóan cselekedett Kara Zsolt, Dukony Zsolt, Pongrácz Dávid és Wieszt Bonifác is. Az utolsó hét kilométert pedig Valek Tamás futotta le. A község oldalán található interjúban is olvasható, hogy nem alkalmi vendégként vettek részt a megmérettetésen: immár hetedik versenyüket teljesítették, a csapatban pedig voltak olyanok is, akik minden alkalommal tagjai voltak a kesztölci delegációnak.

A felkészülési időszakra is nagy hangsúlyt fordítottak, volt, aki sík terepet, míg mások kisebb-nagyobb dombokkal tarkított utakat választottak és hetente több alkalommal is futócipőt húztak. A mostani siker talán ahhoz is hozzájárul, hogy Kesztölcön igazi futóközösség alakuljon ki, így a jövőben akár több csapattal is nevezhetnek majd a tatai maratonra.

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements