Előd

Hídlap

Meghosszabbították az ukrán cigarettacsempész letartóztatását

Október 5-ig hosszabbították meg annak az ukrán állampolgárságú nőnek a letartóztatását, aki ellen különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt van folyamatban nyomozás. A gyanúsítottnál lévő áru értéke mintegy 54 millió forint volt.

Mint arról beszámoltunk, a hölgy június 3-án Esztergom utcáin körözött lengyel rendszámú gépkocsijával, majd 12 óra 40 perckor a Nagy Duna sétány parkolójában félreállt. A csomagtérben olyan dohányárut tárolt, amelyet Magyarországon nem forgalmaznak, ezért a lefoglalt cigaretták jövedéki adózás alól elvont terméknek minősülnek.

Minden bizonyára nagy bevételtől esett el, hiszen a 37.500 doboznyi, magyar zár- és adójegy nélküli cigaretta kiskereskedelmi eladási ára dobozonként 1.440 forint volt. Erre tekintettel a rakomány értéke 54 millió forintra rúg.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság június 5-én elrendelte a nő letartóztatását, ugyanakkor a határidőt további három hónappal kitolták, így a hölgy október 5-ig biztosan rács mögött marad. Feltételezhető ugyanis, hogy ha a gyanúsított szabadlábon lenne, akkor elérhetetlenné válna, vagy nem tudnák rá bizonyítani a bűntettet.

(Borítókép: tolnavar.hu)
(Forrás:

  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements