Valter

Hídlap

Meghosszabbították az ukrán cigarettacsempész letartóztatását

Október 5-ig hosszabbították meg annak az ukrán állampolgárságú nőnek a letartóztatását, aki ellen különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt van folyamatban nyomozás. A gyanúsítottnál lévő áru értéke mintegy 54 millió forint volt.

Mint arról beszámoltunk, a hölgy június 3-án Esztergom utcáin körözött lengyel rendszámú gépkocsijával, majd 12 óra 40 perckor a Nagy Duna sétány parkolójában félreállt. A csomagtérben olyan dohányárut tárolt, amelyet Magyarországon nem forgalmaznak, ezért a lefoglalt cigaretták jövedéki adózás alól elvont terméknek minősülnek.

Minden bizonyára nagy bevételtől esett el, hiszen a 37.500 doboznyi, magyar zár- és adójegy nélküli cigaretta kiskereskedelmi eladási ára dobozonként 1.440 forint volt. Erre tekintettel a rakomány értéke 54 millió forintra rúg.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság június 5-én elrendelte a nő letartóztatását, ugyanakkor a határidőt további három hónappal kitolták, így a hölgy október 5-ig biztosan rács mögött marad. Feltételezhető ugyanis, hogy ha a gyanúsított szabadlábon lenne, akkor elérhetetlenné válna, vagy nem tudnák rá bizonyítani a bűntettet.

(Borítókép: tolnavar.hu)
(Forrás:

 

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements