Edit

Hídlap

Robbanószerkezetek hatástalanítása miatt korlátozzák a vonatközlekedést

Éles állapotban lévő, második világháborús bombát találtak a Rákospalota-Újpest vasútállomáson. A szerkezeteket várhatóan csütörtökön hatástalanítják, emiatt napközben jelentősen korlátozhatják a Budapest-Vác-Szob vasútvonal vonatközlekedését is.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a bombák a vasútállomás vágányfelújítási munkálatai közben került elő. Bár a harcok óta több év telt el, a kilőtt állapotban lévő szerkezet még több évtized elteltével is veszélyes lehet.

A tűzszerészeti szolgálat és a rendőrség szerdán is vizsgálta az esetet, majd csütörtökön az ismeretek birtokában döntenek arról, hogy hogyan cselekedjenek. A MÁV a döntésük alapján dolgozza ki a vonatforgalmi korlátozást és az utasok elszállítását.

Amint a pontos intézkedési terv elkészül, azt azonnal közlik a vonattal közlekedőkkel. Pontosabb információkkal várhatóan csütörtökön jelentkezünk. Úgy tudjuk, hogy a második világháborúban sűrű harcok dúltak a környéken ezzel magyarázható tehát a bombák nagy mennyisége.

(Fotó: MÁVINFORM)

  • Felavatták az esztergomi Honvéd Utcai Óvoda vadonatúj sportpályáját

    Szalagátvágással avatták fel az Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda új, multifunkcionális sportpályáját. Ifjabb Buzánszky Jenő köszöntőjében elmondta, hogy az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány eddig 382 darab létesítményt avatott fel országszerte, a megyénkben pedig már öt darab, műfű borítású sportpálya található.

    Hídlap
  • Nem fizetett a Sárisápról megvásárolt szarvasmarhákért

    Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette és csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy sárbogárdi nővel szemben, aki úgy vásárolt 3 szarvasmarhát és egy vágótehenet, hogy a vételárat nem fizette ki, és az nem is állt szándékában.

    Hídlap
Advertisements