Valter

Hídlap

Robbanószerkezetek hatástalanítása miatt korlátozzák a vonatközlekedést

Éles állapotban lévő, második világháborús bombát találtak a Rákospalota-Újpest vasútállomáson. A szerkezeteket várhatóan csütörtökön hatástalanítják, emiatt napközben jelentősen korlátozhatják a Budapest-Vác-Szob vasútvonal vonatközlekedését is.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a bombák a vasútállomás vágányfelújítási munkálatai közben került elő. Bár a harcok óta több év telt el, a kilőtt állapotban lévő szerkezet még több évtized elteltével is veszélyes lehet.

A tűzszerészeti szolgálat és a rendőrség szerdán is vizsgálta az esetet, majd csütörtökön az ismeretek birtokában döntenek arról, hogy hogyan cselekedjenek. A MÁV a döntésük alapján dolgozza ki a vonatforgalmi korlátozást és az utasok elszállítását.

Amint a pontos intézkedési terv elkészül, azt azonnal közlik a vonattal közlekedőkkel. Pontosabb információkkal várhatóan csütörtökön jelentkezünk. Úgy tudjuk, hogy a második világháborúban sűrű harcok dúltak a környéken ezzel magyarázható tehát a bombák nagy mennyisége.

(Fotó: MÁVINFORM)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements