Valter

Hídlap

Balesetet okozott az ittas motoros

Ittas állapotban pattant motorra és okozott balesetet az a személy, akivel szemben a Tatabányai Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot. Úgy tudjuk, hogy hiába vészfékezett, az út menti árokba csapódtak, utasa alkarja pedig eltört.

A vádirati szerint a vádlott tavaly május 10-én az esti órákban Esztergomban a Dorogi úton haladt a Kiss János vezérezredes út irányába. A vezető ittas volt és egy utast is szállított járművén. A megengedett sebesség helyett 74-83 kilométer/órával közlekedtt a körforgalom felé, amelyre utasa is figyelmeztette. Bár vészfékezett, de a körforgalom szegélyén akkora tempóval haladt át, hogy a vádlott elvesztette egyensúlyát a jármű felett.

Az úttest jobb oldalán található lejtős területre csapódtak, majd a tovább pörögve a beton vízelvezető árokba érkeztek meg. Az utas alkar törést szenvedett továbbá, medencéje és törzsének alsó része zúzódott, könyökén pedig nyílt seb keletkezett, amely nyolc napon túl gyógyult. Az enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt álló vádlott bordatörést szenvedett, fején pedig nyílt seb keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre és közúti járművek vezetésétől hosszabb időre történő eltiltásra ítélje.

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements