Fatime

Hídlap

Balesetet okozott az ittas motoros

Ittas állapotban pattant motorra és okozott balesetet az a személy, akivel szemben a Tatabányai Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot. Úgy tudjuk, hogy hiába vészfékezett, az út menti árokba csapódtak, utasa alkarja pedig eltört.

A vádirati szerint a vádlott tavaly május 10-én az esti órákban Esztergomban a Dorogi úton haladt a Kiss János vezérezredes út irányába. A vezető ittas volt és egy utast is szállított járművén. A megengedett sebesség helyett 74-83 kilométer/órával közlekedtt a körforgalom felé, amelyre utasa is figyelmeztette. Bár vészfékezett, de a körforgalom szegélyén akkora tempóval haladt át, hogy a vádlott elvesztette egyensúlyát a jármű felett.

Az úttest jobb oldalán található lejtős területre csapódtak, majd a tovább pörögve a beton vízelvezető árokba érkeztek meg. Az utas alkar törést szenvedett továbbá, medencéje és törzsének alsó része zúzódott, könyökén pedig nyílt seb keletkezett, amely nyolc napon túl gyógyult. Az enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt álló vádlott bordatörést szenvedett, fején pedig nyílt seb keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre és közúti járművek vezetésétől hosszabb időre történő eltiltásra ítélje.

Advertisements

  • Elbontják a határzárat a letkési átkelőhelynél

    Pénteken este 20:30-kor kezdik elbontani a fizikai határzár betonelemeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte legfrissebb rendőrségi tájékoztatás alapján Huszák Tamás polgármester a Letkés Község Önkormányzata Facebook oldalon.

    Hídlap
  • Összetartozás jegyében helyezték el az anyaföldet az ereklyetartóban

    Az Esztergomi Polgári Körök szervezésében a Prímás-szigeten található Országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. A kopjafa mellett kapott helyet az az ereklyetartó, mely mostantól az egykori Esztergomi vármegye településeiről származó földeket tartalmazza.

    Hídlap
Advertisements