Edit

Hídlap

Balesetet okozott az ittas motoros

Ittas állapotban pattant motorra és okozott balesetet az a személy, akivel szemben a Tatabányai Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot. Úgy tudjuk, hogy hiába vészfékezett, az út menti árokba csapódtak, utasa alkarja pedig eltört.

A vádirati szerint a vádlott tavaly május 10-én az esti órákban Esztergomban a Dorogi úton haladt a Kiss János vezérezredes út irányába. A vezető ittas volt és egy utast is szállított járművén. A megengedett sebesség helyett 74-83 kilométer/órával közlekedtt a körforgalom felé, amelyre utasa is figyelmeztette. Bár vészfékezett, de a körforgalom szegélyén akkora tempóval haladt át, hogy a vádlott elvesztette egyensúlyát a jármű felett.

Az úttest jobb oldalán található lejtős területre csapódtak, majd a tovább pörögve a beton vízelvezető árokba érkeztek meg. Az utas alkar törést szenvedett továbbá, medencéje és törzsének alsó része zúzódott, könyökén pedig nyílt seb keletkezett, amely nyolc napon túl gyógyult. Az enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt álló vádlott bordatörést szenvedett, fején pedig nyílt seb keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre és közúti járművek vezetésétől hosszabb időre történő eltiltásra ítélje.

 

 

  • Felavatták az esztergomi Honvéd Utcai Óvoda vadonatúj sportpályáját

    Szalagátvágással avatták fel az Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda új, multifunkcionális sportpályáját. Ifjabb Buzánszky Jenő köszöntőjében elmondta, hogy az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány eddig 382 darab létesítményt avatott fel országszerte, a megyénkben pedig már öt darab, műfű borítású sportpálya található.

    Hídlap
  • Nem fizetett a Sárisápról megvásárolt szarvasmarhákért

    Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette és csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy sárbogárdi nővel szemben, aki úgy vásárolt 3 szarvasmarhát és egy vágótehenet, hogy a vételárat nem fizette ki, és az nem is állt szándékában.

    Hídlap
Advertisements