Valter

Hídlap

Továbbra is zárva tart az esztergomi Belvárosi temető

Az elhúzódó kárelhárítási munkálatok miatt július 15-ig hosszabbították meg az esztergomi Belvárosi temető látogatási tilalmát. Az Esztergomi Kegyeleti Kft. közleménye szerint a szakemberek folyamatosan dolgoznak, a helyreállításba Petrik Zsolt irányításával még a Fidelitas helyi csoportja is beszállt.

Mint arról beszámoltunk, július 7-én vasárnap éjjel viharos széllel érkezett meg a hidegfront. A várost letarolta a vihar, több utcában is jelentős károk keletkeztek. A Belvárosi temetőben sírokat rongáltak meg a kidőlt és letört fák, az életveszélyes állapotok miatt július 8-tól látogatási tilalmat rendeltek el.

Az Esztergomi Kegyeleti Kft. bár pénteken szerette volna, aznap mégsem tud újranyitni a temető. A munkálatok lassan haladnak, hiszen kizárólag alpintechnikával vághatják ki a veszélyes fákat. A sírok miatt továbbá egy-egy törzshöz nehezen férnek hozzá a szakemberek. Remélhetőleg július 15-től a megszokott rend szerint fogadhatják a látogatókat.

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements