Előd

Hídlap

Továbbra is zárva tart az esztergomi Belvárosi temető

Az elhúzódó kárelhárítási munkálatok miatt július 15-ig hosszabbították meg az esztergomi Belvárosi temető látogatási tilalmát. Az Esztergomi Kegyeleti Kft. közleménye szerint a szakemberek folyamatosan dolgoznak, a helyreállításba Petrik Zsolt irányításával még a Fidelitas helyi csoportja is beszállt.

Mint arról beszámoltunk, július 7-én vasárnap éjjel viharos széllel érkezett meg a hidegfront. A várost letarolta a vihar, több utcában is jelentős károk keletkeztek. A Belvárosi temetőben sírokat rongáltak meg a kidőlt és letört fák, az életveszélyes állapotok miatt július 8-tól látogatási tilalmat rendeltek el.

Az Esztergomi Kegyeleti Kft. bár pénteken szerette volna, aznap mégsem tud újranyitni a temető. A munkálatok lassan haladnak, hiszen kizárólag alpintechnikával vághatják ki a veszélyes fákat. A sírok miatt továbbá egy-egy törzshöz nehezen férnek hozzá a szakemberek. Remélhetőleg július 15-től a megszokott rend szerint fogadhatják a látogatókat.

  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements