Valter

Hídlap

Árokba csapódott egy autó Bajna határában

Letért az 1119-es útról és árokba csapódott egy személygépkocsi Bajna és Héreg között. A szerpentin közelében történt balesetben egy jármű volt érintett, amelyben hárman utaztak. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint ők mindannyian saját erejükből szálltak ki az autóból.

A riasztást követően a bajnai hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre. Az egység a műszaki mentés alkalmával áramtalanította a járművet. Racsné Galambos Gréta rendőr százados, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megkeresésünkre elmondta, hogy a Ford típusú személygépkocsi sofőrje és az utasok is megsérültek a balesetben.

A Bajna és Héreg között történt balesettel kapcsolatban a jelenlegi információ szerint egy Ford típusú személygépkocsi egy kanyarban lesodródott az útról és árokba hajtott. A gépkocsiban a sofőr mellett két személy utazott, mindhárman megsérültek a balesetben. A helyszínelés jelenleg folyamatban van.

Az 1119-es út térségünk egyik legveszélyesebb útszakasza, a Bajna és Héreg közötti szerpentinen, illetve annak közvetlen közelében gyakran történnek balesetek. A motorosok előszeretettel járják végig a kanyarokat és tesztelik tudásukat a veszélyes útszakaszon. A Dorogi Rendőrkapitányság 2018-ban helyezett el figyelmeztető táblákat az út mentén, bízva abban, hogy kevesebb baleset következik be a kanyarokban.

 

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements