Edit

Hídlap

Az Esztergomi BSE birkózói is szőnyegre lépnek az ifjúsági olimpián

Vitek Amadeusz és Kovács Gábor személyében az Esztergom Birkózó Sportegyesület két versenyzője is szőnyegre lép a 2019. évi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Bakuban. A rangos sporteseményt július 21-27 között rendezik meg az azeri fővárosban, ahol nyolcvannyolc fiatal ölti magára a címeres mezt.

Bakuban négy évvel ezelőtt rendezték meg az I. Európai Játékokat, majd újabb négy évet kellett várni arra, hogy ismét nívós sportesemény helyszíne legyen. A nyári EYOF-on (a télit idén Szarajevóban rendezték, ahol három aranyat és három bronzot szerzett a magyar csapat) kilenc sportágban szurkolhatunk magyaroknak.

Július 21-én, magyar idő szerint 8:30-13:30 között több honi versenyző, köztük a kötöttfogás birkózásban Vitek Amadeusz (55 kilogramm) is elkezdi a selejtezőket. Klubtársa, Kovács Gábor július 22-én versenyez először, aki szintén kötöttfogásban, de a 60 kilogrammosok mezőnyében szerepel. A Tatabányai SC birkózója, Balázs Bálint a szabadfogásban, a 65 kilogrammos kategóriában indul. A megyeszékhely csapatának növendéke július 23-án kezdi meg a küzdelmeket.

Telefonon értük utol Brilla Gergőt, Vitek Amadeusz és Kovács Gábor egyik mesterét. Az edző elmondta, hogy mindkét fiatal már többször jelesre vizsgázott kitartásból és küzdésből, amelynek ezúttal is sikerre vezetheti őket. Az edzői stáb nevében elmondta, hogy szép eredményeket várnak tanítványaiktól.

(Borítókép: azertag.az)

 

 

  • Baleset történt az 1111-es úton, Pilisszentlélek közelében

    Baleset történt szeptember 16-án, az 1111-es út Pilisszentléleki völgyhíd előtti szakaszán. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint két személygépkocsi ütközött össze. Ugyanakkor a karambol következtében nem történt személyi sérülés.

    Hídlap
  • Felavatták az esztergomi Honvéd Utcai Óvoda vadonatúj sportpályáját

    Szalagátvágással avatták fel az Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda új, multifunkcionális sportpályáját. Ifjabb Buzánszky Jenő köszöntőjében elmondta, hogy az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány eddig 382 darab létesítményt avatott fel országszerte, a megyénkben pedig már öt darab, műfű borítású sportpálya található.

    Hídlap
Advertisements