Valter

Hídlap

Az Esztergomi BSE birkózói is szőnyegre lépnek az ifjúsági olimpián

Vitek Amadeusz és Kovács Gábor személyében az Esztergom Birkózó Sportegyesület két versenyzője is szőnyegre lép a 2019. évi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Bakuban. A rangos sporteseményt július 21-27 között rendezik meg az azeri fővárosban, ahol nyolcvannyolc fiatal ölti magára a címeres mezt.

Bakuban négy évvel ezelőtt rendezték meg az I. Európai Játékokat, majd újabb négy évet kellett várni arra, hogy ismét nívós sportesemény helyszíne legyen. A nyári EYOF-on (a télit idén Szarajevóban rendezték, ahol három aranyat és három bronzot szerzett a magyar csapat) kilenc sportágban szurkolhatunk magyaroknak.

Július 21-én, magyar idő szerint 8:30-13:30 között több honi versenyző, köztük a kötöttfogás birkózásban Vitek Amadeusz (55 kilogramm) is elkezdi a selejtezőket. Klubtársa, Kovács Gábor július 22-én versenyez először, aki szintén kötöttfogásban, de a 60 kilogrammosok mezőnyében szerepel. A Tatabányai SC birkózója, Balázs Bálint a szabadfogásban, a 65 kilogrammos kategóriában indul. A megyeszékhely csapatának növendéke július 23-án kezdi meg a küzdelmeket.

Telefonon értük utol Brilla Gergőt, Vitek Amadeusz és Kovács Gábor egyik mesterét. Az edző elmondta, hogy mindkét fiatal már többször jelesre vizsgázott kitartásból és küzdésből, amelynek ezúttal is sikerre vezetheti őket. Az edzői stáb nevében elmondta, hogy szép eredményeket várnak tanítványaiktól.

(Borítókép: azertag.az)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements