Bulcsú

Hídlap

Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

A Szemétirtók június elsején a MÁV engedélyével a dorogi vasútállomáson tevékenykedtek, ahol a harmadik és az ötödik vágányt tisztították meg a csikkektől. Másfél hónap elteltével és a vasúttársaság újbóli engedélyével ismét kesztyűt húztak, hogy újra rendet tegyenek a peron mentén. Mint kiderült, az idilli állapot csak ideig-óráig tartott, hiszen a júniusi tevékenységük után “újra kinőtt a szemét a sínek között”.

A Civilek a Fejlődő Városért Egyesület tagjaival kiegészülve tucatnyian vágtak neki az újabb akciónak. Bár a záporok miatt néhány perces kényszerpihenőket tartottak, elérték céljukat, hiszen összegyűjtötték a sínek és a kövek között megbújó hulladékot.

A közös fénykép után a Kenyérmezei-patakhoz vonultak át, ahol májusban meder és partszakasz takarítást végeztek. A közúti híd melletti füves területen sörösdobozokkal és féldekásnak becézett szeszesitalos üvegekkel találkoztak. A látottak alapján felkérték a közeli italos üzlet vezetőségét arra, hogy a jövőben próbáljon meg tenni valamit azért, hogy a vendégeik ne a földre, hanem a szemetesbe dobják az üvegeiket.

(Fotó: Lieber Tamás)

Advertisements

  • Anyósát fenyegette meg a szakítás miatt

    Akár két év fegyházbüntetésre ítélhetik, és három évre eltilthatják a közügyektől azt a férfit, aki anyósán kérte számon, hogy megszakadt a kapcsolata a volt élettársával. A vádlott azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megöli.

    Hídlap
  • Verőcei diákok nyerték meg a nemzetközi matekverseny döntőjét

    Világra szóló sikert értek el a verőcei iskolások: a Géza Fejedelem Református Általános Iskola Integrálók nevű csapata holtversenyben első helyen végzett a Bolyai Matematika Csapatverseny nemzetközi döntőjében. Gratulálunk a régiónkat és hazánkat képviselő tanulóknak!

    Hídlap
Advertisements