Hortenzia, Gergő

Hídlap

Részleges holdfogyatkozást láthatunk kedden este

Két éve nem látott égi jelenséget szemlélhetünk keddről szerdára virradóra – írja a Sokszínű vidék. Bár 21 órától már láthatjuk a változást, a részleges holdfogyatkozás leglátványosabb része 22:01-kor kezdődik. A Hold színe néhány órán keresztül vöröses-barna lesz.

Legutóbb két éve láthattunk hasonló, részleges holdfogyatkozást, ám akkor csak a kísérő égitestünk negyede került árnyékba. A most éjszaka látható esemény látványosabb lesz, kétharmadát fedi majd el ugyanis a Föld árnyéka.
A részlegesség a legnagyobb kiterjedését 23:30-kor éri el, ezután folyamatosan vonul le a teljes árnyék. A fázis szerdán 00:59-kor ér véget, így majdnem három órán keresztül látható lesz.

Derült éjszaka elé nézünk így minden bizonnyal szép látványban lehet részünk. A városokból a fényszennyezés ellenére látható lesz, de a kevésbé lakott területeken élvezhetjük leginkább a látottakat.

(Forrás: Sokszínű vidék)

  • Guba Mónika és Fluxa Tamás nyerte a tokodaltárói asztalitenisz versenyt

    Izgalmakkal teli párharcokat is láthattak azok, akik ellátogattak a Bányász Kultúrotthonban megrendezett I. Tokodaltárói Amatőr Ping-Pong Versenyre. A hagyományteremtő tornán a női mezőnyben Guba Mónika diadalmaskodott, míg a férfiaknál Fluxa Tamás emelhette magasba a győztesnek járó trófeát. A jó hangulatú kupán – melyen már kora reggeltől pattogott a labda – a szervezők üdítővel és energia …

    Hídlap
  • Leendő rendőrtisztek látogattak el Esztergomba

    Pályaorientációs szakmai látogatáson vettek részt november 15-én, pénteken az Esztergomi Rendőrkapitányságon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának hallgatói. A vendégeket Debreczeni István rendőr alezredes, a rendőrkapitányság vezetője köszöntötte, majd megismerkedtek a várossal és még közös fényképet is készítettek a bazilikánál.

    Hídlap
Advertisements