Lukrécia

Hídlap

Részleges holdfogyatkozást láthatunk kedden este

Két éve nem látott égi jelenséget szemlélhetünk keddről szerdára virradóra – írja a Sokszínű vidék. Bár 21 órától már láthatjuk a változást, a részleges holdfogyatkozás leglátványosabb része 22:01-kor kezdődik. A Hold színe néhány órán keresztül vöröses-barna lesz.

Hirdetések

Legutóbb két éve láthattunk hasonló, részleges holdfogyatkozást, ám akkor csak a kísérő égitestünk negyede került árnyékba. A most éjszaka látható esemény látványosabb lesz, kétharmadát fedi majd el ugyanis a Föld árnyéka.
A részlegesség a legnagyobb kiterjedését 23:30-kor éri el, ezután folyamatosan vonul le a teljes árnyék. A fázis szerdán 00:59-kor ér véget, így majdnem három órán keresztül látható lesz.

Derült éjszaka elé nézünk így minden bizonnyal szép látványban lehet részünk. A városokból a fényszennyezés ellenére látható lesz, de a kevésbé lakott területeken élvezhetjük leginkább a látottakat.

(Forrás: Sokszínű vidék)

Hirdetések
  • Baleset történt Dorogon

    Könnyű sérüléssel járó baleset történt július 9-én, Dorogon, a Bécsi úti benzinkút, illetve a Határ út közötti szakaszon. Az egyik érintett jármű helyzete miatt kisebb torlódás alakult ki, de a forgalom néhány pillanatnyi várakozástól eltekintve zavartalanul haladt.

    Hídlap
  • MÉH telepen adta le a garázsból ellopott tárgyakat

    A lakatot lefeszítve jutott be egy esztergom-kertvárosi garázsba K. Sándor, aki ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az esztergomi rendőrök a feljelentést követő napon elfogták a tettest.

    Hídlap