Bulcsú

Hídlap

Európai néptáncfesztiválon szerepelnek a leányvári táncosok

Térségünket képviselve a Leányvári Német Nemzetiségi Egyesület néptánccsoportja utazott el az 56. Europeade-ra, amelyet a németországi Frankenbergben rendeznek meg. A csapat maradandó élményekkel térhet haza az idei fesztiválról, ahol a fellépéseken túl a szórakozásra is jut idejük.

Több mint ötezer résztvevő, kulturális sokszínűség és éjszakába nyúló mulatozás jellemzi az Europeade-t, a kontinens legnagyobb néptánckavalkádját, amelynek visszajáró vendégei a leányvári táncosok. Az 1963-ban indult fesztiválon (amelyet minden évben másik helyszínen rendeznek meg) először a kilencvenes években szerepelt a csapat: azóta többek között a rigai (Lettország), a svájci (Martigny) és a zamorai (spanyolország) rendezésű Europeade-n is szerepeltek.

A rendezvény különlegessége, hogy a résztvevők olykor spontán, a város közterületein is táncra perdülnek, a lakosok és a járókelők legnagyobb örömére. Július 19-én, pénteken a német ARD 1 televízió műsorában is szerepeltek a táncosok. A riporter több európai csoporttal, köztük a leányváriakkal is készítettek miniinterjút, akik rövid fellépéssel kedveskedtek a helyieknek. Az Europeade július 21-ig tart, a záróünnepségen várhatóan ők is színpadra lépnek.

Advertisements

 

 

  • Anyósát fenyegette meg a szakítás miatt

    Akár két év fegyházbüntetésre ítélhetik, és három évre eltilthatják a közügyektől azt a férfit, aki anyósán kérte számon, hogy megszakadt a kapcsolata a volt élettársával. A vádlott azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megöli.

    Hídlap
  • Verőcei diákok nyerték meg a nemzetközi matekverseny döntőjét

    Világra szóló sikert értek el a verőcei iskolások: a Géza Fejedelem Református Általános Iskola Integrálók nevű csapata holtversenyben első helyen végzett a Bolyai Matematika Csapatverseny nemzetközi döntőjében. Gratulálunk a régiónkat és hazánkat képviselő tanulóknak!

    Hídlap
Advertisements