Janka, Zsanett

Hídlap

Muaythai világbajnokságon szerepel a sárisápi harcos

Július 22-én, kedden lép először ringbe Nardelotti Zoltán a thaiföldi fővárosban, Bangkokban zajló IFMA – Muaythai Felnőtt Világbajnokságon. A sárisápi portálunknak elmondta, hogy kemény meccsekre számít, de mindent meg tesz azért, hogy jó eredményekkel zárja a tornát.

Nardelotti Zoltán és a magyar válogatott további versenyzői, valamint a stábtagok július 11-én érkeztek meg Bangkokba. A világbajnokság rajtjáig hátralévő időt igyekeztek hasznosan eltölteni, naponta két edzéssel készültek a megmérettetésekre.

-Az edzőtáborunk alkalmával két thai klubban, a PK Saenchai Muaythai Gymben és a Yokkao Muaythai Gymben is megfordultunk. A felkészülés során padozással, zsákolással és clinch gyakorlással foglalkoztunk. Ezek az edzések segítettek abban, hogy hozzászokjunk az itteni klímához, továbbá növeljük erőnlétünket és tüdő kapacitásunkat – mondta a versenyző.

A sárisápi muaythai harcoson kívül Spéth Norbert (A kategória, -67 kg), Koczó Henrik (B kategória, -71 kg), és Herceg Alex Valentin (B kategória, 63,5 kg). képviseli Magyarországot. A július 29-ig tartó rendezvény minden idők legerősebb és legnagyobb muaythai világbajnoksága lesz.

-Az elit kategóriában, -75 kilogrammos súlycsoportban indulok. Csoportomban harmincegy versenyző szerepel, ha minden jól sikerül, akkor öt mérkőzést vívhatok meg. A mezőnyben Világ- és Európa-bajnokok is szerepelnek, így kemény csatákra számítok és mindent meg fogok tenni azért, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam – fogalmazott.

Nardelotti Zoltán július 23-án, kedden lép először ringbe, amikor is egy új-zélandi ellenfél vár rá. Az eddigi eredményei és a sikeres felkészülése alapján minden további nélkül a legjobb nyolc közé várhatjuk őt.

-Szeretném megköszönni Bányász Adriánnak, a válogatott edzőjének a felkészítést, hogy ennyi energiát fektetett belém! Külön köszönöm a támogatóimnak, akik nélkül nem lehetnék itt, a Botlik-Trans Kft.-nek, a YOKKAO Hungary-nek és a Szintézis-Net Kft.-nek! Elmondhatatlanul hálás vagyok nekik és mindazoknak, akik figyelemmel kísérik pályafutásomat – mondta.

(Fotó: Nardelotti Zoltán)

Advertisements

Advertisements