Izidor

Hídlap

Zivatarokra, felhőszakadásra kell számítani hétvégén

Komárom-Esztergom és Pest megyékre szombatra zivatarok kialakulásának esélye miatt elsőfokú, míg felhőszakadás miatt másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Rövid időn belül lokálisan akár 50 millimétert meghaladó csapadék is lezúdulhat.

Ahogy július 26-án pénteken, úgy a hétvégén is napos és zivataros időszakok váltják egymást. A lokálisan, olykor vonalba rendeződött viharok nagy sebességgel haladhatnak át térségünk felett. Az OMSZ szerint szombaton az északi és középső országrészben, így térségünkben is számítani kell viharokra, amelyeket erős széllökés is kísérhet.

Az idei nyáron már több alkalommal tarolta le vihar Esztergom térségét. Szinte már általános jelenség, hogy felhőszakadás után a Kölcsey Ferenc utcán tó alakul ki, ugyanis a csatornák nem tudják elnyelni a nagy mennyiségű vizet. Július 18-án ráadásul néhány percig borsó nagyságú jég is hullott a városban.

Mindeközben a hőmérséklet is fokozatosan emelkedik. Vasárnapra (zivatarokra és felhőszakadásra ugyanúgy számítani kell) hőségriadót rendeltek el: a napi középhőmérséklet ugyanis meghaladja majd a 25 fokot.

(Borítókép: HVG)
(Forrás: OMSZ)

  • Megérkeztek Esztergomba az önkormányzat által rendelt maszkok

    “Kedves Esztergomiak! Ma délután megérkezett az Önkormányzatunk által rendelt 30.000 darab műtéti maszk. A maszkokból a jövő hét folyamán 2-2 darabot fogunk minden esztergomi háztartásba eljuttatni!” – jelentette be Hernádi Ádám a közösségi oldalán.

    Hídlap
  • Szemét égett Esztergom-kertvárosban

    Április 3-án, pénteken késő délután mintegy 20 négyzetméter területen felhalmozott szemét égett a dorogi Híd utca és az esztergom-kertvárosi Bocskai sor kereszteződésénél található területen – írja a Régió TV Esztergom. Arról nincsenek információk, hogy mi okozhatta a tüzet.

    Hídlap
Advertisements