Hortenzia, Gergő

Hídlap

Zivatarokra, felhőszakadásra kell számítani hétvégén

Komárom-Esztergom és Pest megyékre szombatra zivatarok kialakulásának esélye miatt elsőfokú, míg felhőszakadás miatt másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Rövid időn belül lokálisan akár 50 millimétert meghaladó csapadék is lezúdulhat.

Ahogy július 26-án pénteken, úgy a hétvégén is napos és zivataros időszakok váltják egymást. A lokálisan, olykor vonalba rendeződött viharok nagy sebességgel haladhatnak át térségünk felett. Az OMSZ szerint szombaton az északi és középső országrészben, így térségünkben is számítani kell viharokra, amelyeket erős széllökés is kísérhet.

Az idei nyáron már több alkalommal tarolta le vihar Esztergom térségét. Szinte már általános jelenség, hogy felhőszakadás után a Kölcsey Ferenc utcán tó alakul ki, ugyanis a csatornák nem tudják elnyelni a nagy mennyiségű vizet. Július 18-án ráadásul néhány percig borsó nagyságú jég is hullott a városban.

Mindeközben a hőmérséklet is fokozatosan emelkedik. Vasárnapra (zivatarokra és felhőszakadásra ugyanúgy számítani kell) hőségriadót rendeltek el: a napi középhőmérséklet ugyanis meghaladja majd a 25 fokot.

(Borítókép: HVG)
(Forrás: OMSZ)

  • Guba Mónika és Fluxa Tamás nyerte a tokodaltárói asztalitenisz versenyt

    Izgalmakkal teli párharcokat is láthattak azok, akik ellátogattak a Bányász Kultúrotthonban megrendezett I. Tokodaltárói Amatőr Ping-Pong Versenyre. A hagyományteremtő tornán a női mezőnyben Guba Mónika diadalmaskodott, míg a férfiaknál Fluxa Tamás emelhette magasba a győztesnek járó trófeát. A jó hangulatú kupán – melyen már kora reggeltől pattogott a labda – a szervezők üdítővel és energia …

    Hídlap
  • Leendő rendőrtisztek látogattak el Esztergomba

    Pályaorientációs szakmai látogatáson vettek részt november 15-én, pénteken az Esztergomi Rendőrkapitányságon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának hallgatói. A vendégeket Debreczeni István rendőr alezredes, a rendőrkapitányság vezetője köszöntötte, majd megismerkedtek a várossal és még közös fényképet is készítettek a bazilikánál.

    Hídlap
Advertisements