Lukrécia

Hídlap

Módosult a KRESZ, két új közlekedési táblát is bevezetnek

Magyarország Kormányának döntése értelmében a jövőben két külön közúti tábla jelzi majd a templomokat, illetve a vallásgyakorlásra alkalmas helyszíneket. Továbbá a kiemelt sporteseményeket kiszolgáló, a rendezvény logójával ellátott járművek is igénybe vehetik majd a buszsávokat.

Hirdetések

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás szerint az új táblákon templom ábra található majd, ugyanakkor az egyik tornyán ott van, a másikról pedig hiányzik a kereszt. Az alatta lévő felirat utal majd a vallási közösség vagy az általuk használt épület nevére, továbbá a kiegészítő táblákon a szertartások időpontjára is elolvashatjuk.

A másik fontos változás a rendezvényekhez kapcsolódik, nemzetközi sportesemények és rendezvények alkalmával a kiszolgáló járművek a buszsávokban is haladhatnak majd. A Magyar Közlönyben részletezett határozat szerint minderre csak azután lesz lehetőségük, ha a rendezvény logóját tartalmazó matricát felragasztották a kocsikra és buszokra. A budapesti Maccabi Európa Játékok kapcsán már alkalmazzák az új lehetőséget.

Mindezek mellett változik egy fontos előírás is. A figyelmeztető jelzést használó járművek berendezéseit mostantól a munkavédelmi hatóság és a munkaügyi hatóság jogszabályban meghatározott ellenőrzési és kivizsgálási tevékenysége közben, a személy- és vagyonvédelmi tevékenységet folytató vállalkozás vagy személy távfelügyeleti tevékenysége végzése közben, valamint biztonsági okmányok szállítása közben is használni kell.

(Forrás: Magyar Közlöny)

Hirdetések
  • Vízre bocsátották Erebét, az új kitűzőhajót

    Erebe névre keresztelték azt az új kitűzőhajót, melyet július 9-én, csütörtökön bocsátottak vízre Nyergesújfalunál. A jármű több fontos szerepet tölt majd be: egyrészt a biztonságos dunai közlekedési útvonal kijelölésénél, de jégzajlás idején és nagy mennyiségű uszadék érkezésekor is bevethetik majd.

    Hídlap
  • Baleset történt Dorogon

    Könnyű sérüléssel járó baleset történt július 9-én, Dorogon, a Bécsi úti benzinkút, illetve a Határ út közötti szakaszon. Az egyik érintett jármű helyzete miatt kisebb torlódás alakult ki, de a forgalom néhány pillanatnyi várakozástól eltekintve zavartalanul haladt.

    Hídlap