Fatime

Hídlap

Falusi búcsút rendeztek Dorogon

Sváb dallamokkal, polkával és kötetlen beszélgetéssel múlatták az időt az érdeklődők a dorogi falusi búcsún – írja a Dorogi-medence. A német nemzetiségi tájház udvara ezúttal is megtelt érdeklődőkkel, akik a Sváb Party mellett két kórus előadását is meghallgathatták.

A rendezvényt a helyi illetőségű Sváb Party nyitotta meg, majd az autentikus dallamok után Vörös Jánosné, a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, köztük Dieter Bauert, a Wendlingen-Dorog Baráti Egyesület elnökét, illetve Alexander Lencsést, aki ugyanennek az egyesületnek az alapítója, valamint Dorog város Pro Urbe díjasa.

A hangulatért a házigazda zenekar mellett a Szigetszentmártoni Német Nemzetiségi Kórus és a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat Vegyes Kórusa felelt, akik csodálatos dalokkal kápráztatták el a közönséget. A hivatalos műsor végeztével többen is táncra perdültek és a Sváb Party közreműködésével estig polkáztak.

Advertisements

  • Elbontják a határzárat a letkési átkelőhelynél

    Pénteken este 20:30-kor kezdik elbontani a fizikai határzár betonelemeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte legfrissebb rendőrségi tájékoztatás alapján Huszák Tamás polgármester a Letkés Község Önkormányzata Facebook oldalon.

    Hídlap
  • Összetartozás jegyében helyezték el az anyaföldet az ereklyetartóban

    Az Esztergomi Polgári Körök szervezésében a Prímás-szigeten található Országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. A kopjafa mellett kapott helyet az az ereklyetartó, mely mostantól az egykori Esztergomi vármegye településeiről származó földeket tartalmazza.

    Hídlap
Advertisements