Zsófia

Hídlap

Újraszentelték a balesetben megsérült kesztölci keresztet

Augusztus 3-án szombaton szentelték újra a kesztölci Szent István út és a Csévi út kereszteződésében álló útszéli keresztet. Az alkkotást decemberben egy rongálta meg egy személyautó, amely megcsúszott és kidöntötte a szobrot. A felújítási munkálatokat Hudecz László kőfaragó mester végezte.

Gyorsan híre ment decemberben annak, hogy egy 62 éves férfi kanyarodás közben nekiütközött a Szent István utcai keresztnek. A történtek után a sofőr felkereste a polgármesteri hivatalt, az önkormányzat pedig azonnal hozzálátott a helyreállítás megszervezéséhez.

A renoválási munkálatok nyár elejére fejeződtek be, azóta újra korábbi helyén találhatjuk az 1889-ben Fekete Máté által állíttatott keresztet. Az avatóünnepséget augusztus 3-án tartották meg, amelyen Vöröskői István polgármester köszöntötte az érdeklődőket. A Pilisi Himnusz eléneklése után Magyar Pál atya megáldotta a köztéri alkotást, majd Radovics Istvánné alpolgármester ismertette a szobor történetét, amelyhez két legenda is fűződik. Az ünnepség végeztél pikniket rendeztek a kereszt mögötti területen.

  • Legyőzte a Gyirmótot a Dorogi FC

    Idegenben, 1:2-es győzelmet aratott a Dorogi FC csapata a Gyirmót FC Győr vendégeként, a Merkantil Bank Liga nyolcadik fordulójában. A találkozón a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd a Dorognak Barna Gergő és Délczeg Gergely találataival sikerült megfordítania a mérkőzés állását és be is gyűjtötték a három pontot.

    Hídlap
Advertisements