Bulcsú

Hídlap

Újraszentelték a balesetben megsérült kesztölci keresztet

Augusztus 3-án szombaton szentelték újra a kesztölci Szent István út és a Csévi út kereszteződésében álló útszéli keresztet. Az alkkotást decemberben egy rongálta meg egy személyautó, amely megcsúszott és kidöntötte a szobrot. A felújítási munkálatokat Hudecz László kőfaragó mester végezte.

Gyorsan híre ment decemberben annak, hogy egy 62 éves férfi kanyarodás közben nekiütközött a Szent István utcai keresztnek. A történtek után a sofőr felkereste a polgármesteri hivatalt, az önkormányzat pedig azonnal hozzálátott a helyreállítás megszervezéséhez.

A renoválási munkálatok nyár elejére fejeződtek be, azóta újra korábbi helyén találhatjuk az 1889-ben Fekete Máté által állíttatott keresztet. Az avatóünnepséget augusztus 3-án tartották meg, amelyen Vöröskői István polgármester köszöntötte az érdeklődőket. A Pilisi Himnusz eléneklése után Magyar Pál atya megáldotta a köztéri alkotást, majd Radovics Istvánné alpolgármester ismertette a szobor történetét, amelyhez két legenda is fűződik. Az ünnepség végeztél pikniket rendeztek a kereszt mögötti területen.

Advertisements

  • Anyósát fenyegette meg a szakítás miatt

    Akár két év fegyházbüntetésre ítélhetik, és három évre eltilthatják a közügyektől azt a férfit, aki anyósán kérte számon, hogy megszakadt a kapcsolata a volt élettársával. A vádlott azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megöli.

    Hídlap
  • Verőcei diákok nyerték meg a nemzetközi matekverseny döntőjét

    Világra szóló sikert értek el a verőcei iskolások: a Géza Fejedelem Református Általános Iskola Integrálók nevű csapata holtversenyben első helyen végzett a Bolyai Matematika Csapatverseny nemzetközi döntőjében. Gratulálunk a régiónkat és hazánkat képviselő tanulóknak!

    Hídlap
Advertisements