Zsófia

Hídlap

Kiderült, honnan ered az Esztergom térségében is érezhető orrfacsaró bűz

Augusztus 6-án, kedden reggel furcsa szagra lettek figyelmesek Dorogon. Később egyre több helyről, köztük Csolnokról, Esztergomból, Kesztölcről, Leányvárról, Sárisápról és Tokodaltáróról is jelentették az orrfacsaró bűzt. Később kiderült, hogy nem egy gyárkémény, hanem trágyázás felelős a szagért.

A dorogi lakosok többsége először arra gyanakodott, hogy az egyik helyi üzemből származik a furcsa szag. Miután azonban olyan helyeken is észlelték, mint például az Esztergomi járás határán fekvő Süttő (ahol az uralkodó északnyugati szélirány miatt nem érezhetnék a dorogi illatokat), így másik településen kezdték el keresni a bűz forrását.

A portálunknak nyilatkozott egy helyi lakos is, aki elmondta, hogy a dági elágazástól kezdve töményen érezni a szagot, amely a szemközti domboldalról, a Máriahalom határában található szántókról ered. Egy képet is kaptunk tőle, amelyen jól látszik, hogy a munkagépekkel szelik és trágyázzák a földeket.

(Fotó: beküldött kép)


  • Legyőzte a Gyirmótot a Dorogi FC

    Idegenben, 1:2-es győzelmet aratott a Dorogi FC csapata a Gyirmót FC Győr vendégeként, a Merkantil Bank Liga nyolcadik fordulójában. A találkozón a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd a Dorognak Barna Gergő és Délczeg Gergely találataival sikerült megfordítania a mérkőzés állását és be is gyűjtötték a három pontot.

    Hídlap
Advertisements