Bulcsú

Hídlap

Kiderült, honnan ered az Esztergom térségében is érezhető orrfacsaró bűz

Augusztus 6-án, kedden reggel furcsa szagra lettek figyelmesek Dorogon. Később egyre több helyről, köztük Csolnokról, Esztergomból, Kesztölcről, Leányvárról, Sárisápról és Tokodaltáróról is jelentették az orrfacsaró bűzt. Később kiderült, hogy nem egy gyárkémény, hanem trágyázás felelős a szagért.

A dorogi lakosok többsége először arra gyanakodott, hogy az egyik helyi üzemből származik a furcsa szag. Miután azonban olyan helyeken is észlelték, mint például az Esztergomi járás határán fekvő Süttő (ahol az uralkodó északnyugati szélirány miatt nem érezhetnék a dorogi illatokat), így másik településen kezdték el keresni a bűz forrását.

A portálunknak nyilatkozott egy helyi lakos is, aki elmondta, hogy a dági elágazástól kezdve töményen érezni a szagot, amely a szemközti domboldalról, a Máriahalom határában található szántókról ered. Egy képet is kaptunk tőle, amelyen jól látszik, hogy a munkagépekkel szelik és trágyázzák a földeket.

(Fotó: beküldött kép)

Advertisements

  • Anyósát fenyegette meg a szakítás miatt

    Akár két év fegyházbüntetésre ítélhetik, és három évre eltilthatják a közügyektől azt a férfit, aki anyósán kérte számon, hogy megszakadt a kapcsolata a volt élettársával. A vádlott azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megöli.

    Hídlap
  • Verőcei diákok nyerték meg a nemzetközi matekverseny döntőjét

    Világra szóló sikert értek el a verőcei iskolások: a Géza Fejedelem Református Általános Iskola Integrálók nevű csapata holtversenyben első helyen végzett a Bolyai Matematika Csapatverseny nemzetközi döntőjében. Gratulálunk a régiónkat és hazánkat képviselő tanulóknak!

    Hídlap
Advertisements