Fatime

Hídlap

Súlyosbították a kocsmárost bántalmazó támadók büntetését

Súlyosbították annak a két férfinak a büntetését, akik 2017 márciusban megütötték az egyik esztergomi söröző tulajdonosát. Indulatukat az váltotta ki, hogy a kocsmáros a társukat, majd őket is kiutasította az épületből. Az elsőrendő vádlott még egy hajléktalant is felpofozott.

A férfiak 2017. március 3-án az egyik esztergomi kocsmában italoztak, ahol egyik ismerősük arra kérte őket, hogy menjenek vele át egy másik kocsmába, mert attól félt, hogy bántalmazni fogják. 23:20-kor meg is érkeztek az ominózus helyre, ahonnan a tulajdonos kiutasította a trió harmadik tagját. A vádlottak emiatt vitába keveredtek a kocsmárossal és tettlegesség alakult ki közöttük. Végül őket is távozásra szólította fel, azonban a két férfi nem érte be ennyivel: a behúzott rácson keresztül fenyegetőztek, leköpték és megütötték a tulajdonost.

A sértett az elsőrendű vádlottnak köszönhetően nyolc napon belül gyógyuló ajaktáji sérülést szenvedett, míg a másik támadó miatt homloktáji duzzanata keletkezett. Az elsőrendű vádlott hónapokkal később is az erejét fitogtatta, amikor a buszpályaudvaron egy hajléktalant pofozott fel. 2018. január 10-én a baleseti bejelentő lapot pedig úgy írta alá okozó félként, hogy a balesetben nem vett részt.

A leírt cselekmények miatt az elsőfokú bíróság az elsőrendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt testi sértés bűntettének kísérlete, garázdaság vétsége, hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt halmazati büntetésként 1 év 10 hónap börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt garázdaság vétsége és testi sértés vétsége miatt halmazati büntetésként 1 év 4 hó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélettel szemben, mindkét vádlott terhére, súlyosbítás végett az Esztergomi Járási Ügyészség fellebbezést jelentett be.

(Borítókép: 24.hu)

Advertisements

  • Elbontják a határzárat a letkési átkelőhelynél

    Pénteken este 20:30-kor kezdik elbontani a fizikai határzár betonelemeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte legfrissebb rendőrségi tájékoztatás alapján Huszák Tamás polgármester a Letkés Község Önkormányzata Facebook oldalon.

    Hídlap
  • Összetartozás jegyében helyezték el az anyaföldet az ereklyetartóban

    Az Esztergomi Polgári Körök szervezésében a Prímás-szigeten található Országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. A kopjafa mellett kapott helyet az az ereklyetartó, mely mostantól az egykori Esztergomi vármegye településeiről származó földeket tartalmazza.

    Hídlap
Advertisements